26 / 04 / 2024

2014 emlak vergisi ikinci taksit ne zaman?

2014 emlak vergisi ikinci taksit ne zaman?

Taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi her sene ili eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksitinin 2 Hazirana kadar ödenmesi gerekiyor. Peki 2014 emlak vergisi ikinci taksit ne zaman? İşte emlak vergi takvimi..



2014 emlak vergisi ikinci taksit ne zaman?

1319 sayılı emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi gayrimenkullerin sınırları içerisinde bulunduğu belediyeye ödeniyor.


Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi, taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre farklılık gösteriyor. Örneğin normal yöre sınırları içerisinde yer alan bir taşınmaz için emlak vergisi 100 TL iken aynı özelliklere sahip taşınmazın büyükşehirde olması halinde ödenecek vergi bedeli 200 TL oluyor.


Emlak vergisi oranları..

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Emlak vergisi hesaplama örneği:

1. Emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip bir arsanın emlak vergisi oranı binde 3'tür. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi bedeli 150 TL'dir.


2. Emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip arsanın emlak vergisi oranı binde 6'dır. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi bedeli 300 TL'dir


Emlak vergisi takvimi

Emlak vergisi 1. taksit dönemi:

Mart, Nisan ve Mayıs ayları


Emlak vergisi 2. taksit dönemi:

Kasım ayı.


Emlak vergisi kanunu 2014!


Geri Dön