26 / 04 / 2024

2014 emlak vergisi ödeme zamanı!

2014 emlak vergisi ödeme zamanı!

Emlak vergisini; bina, arsa veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Peki vergi ne zaman ödenir? İşte 2014 emlak vergisi ödeme zamanı..



2014 emlak vergisi ödeme zamanı!

Emlak vergisini; Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Arazi Vergisini ise, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler ödüyorr.


Bir araziye paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. 


Mülkiyeti ihtilaflı bulunan arazi için mutasarrıfı bulunmıyan kişiler tarafından ödenen Arazi Vergileri ihtilafın ödeme yapan aleyhine sonuçlanması halinde ihtilafla ilgili bulunanların karar tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvurmaları şartiyle kendilerine ret ve iade olunur. 


2014 emlak vergisi ödeme zamanı..

Emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksitleri, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre önümüzdeki Kasım ayında verginin ikinci taksitleri ödenecek.


Emlak vergisi oranları 2014..

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 



Emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön