24 / 04 / 2024

2014 yılı emlak vergisi oranları!

2014 yılı emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi kapsamında mükelleflerin ödeyecekleri emlak vergi bedeli taşınmaz malın değeri ve emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. İşte 2014 yılı emlak vergisi oranları..



2014 yılı emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi kapsamında mükelleflerin ödeyecekleri vergi bedeli taşınmazın değeri ve emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. 


Emlak vergisi 2014 yılına ait vergi borcunun ikinci taksiti Kasım ayında ödeniyor.2014 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Örnek emlak vergisi hesaplamaları:

Büyükşehirde;

Mesken değeri; 100 bin TL

Emlak vergisi oranı: Binde 2

Ödenecek emlak vergisi: 200 TL


Büyükşehir olmayan yerde;

Mesken değeri; 100 bin TL

Emlak vergisi oranı: Binde 1

Ödenecek emlak vergisi: 100 TL


Büyükşehirde;

İşyeri değeri; 300 bin TL

Emlak vergisi oranı binde 4: 

Ödenecek emlak vergisi: 1.200 TL


Büyükşehir olmayan yerde; 

İşyeri değeri; 300 bin TL

Emlak vergisi oranı: binde 2

Ödenecek emlak vergisi; 600 TL


Emlak vergisi için ödemeler, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak, taşınmaz malın bir başka şehirde olması durumunda vergi borcu tüm belediyelerden vergi numarasının bildirilmesiyle veya PTT ile ödenebiliyor.




Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi ne zaman?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön