29 / 03 / 2024

2015 Aralık konut kampanyaları!

2015 Aralık konut kampanyaları!

1 Kasım seçimlerinin ardından ertelenen talebin alıma dönmesiyle konut satışları Aralık’ta atağa kalktı. Firmaların stokları eritmek için düzenlediği kampanyalar satışları hareketlendirdi.




1 Kasım seçimlerinin sonuçlanmasının ardından konut sektörü, tüm yıl boyunca beklediği patlamayı yılın son 2 ayında yaptı. Kasım ayını yeni proje lansmanları ile geçiren konut sektörü, Aralık’ta elindeki stokları eritmek için uygun ödeme imkanları sunan kampanyalara yüklendi. Piyasadaki yüksek kredi faizlerinin karşısına uygun faiz oranlarının bulunduğu kendi ödeme planlarını koyan firmalar bunun yanı sıra peşinatsız satışlara ağırlık veriyor. Sektörde peşinatı, yüzde 1 seviyesine kadar indiren firmalar da bulunuyor. Elinde nakti olanlara da yüzde 20’yi aşan indirimler yapılıyor. Bu ortamda yılın son ayı konutta fırsat dönemi olarak geçecek. Aralık ayında düzenlenen kampanyalar ve sunulan fırsatlar konut satışlarında rekor kırılmasında büyük pay sahibi olacak.

 

Yeni yılda zam gelecek

 

Konut sektörü, bu yılın genelinde süren belirsizlik ve piyasalardaki dalgalanma nedeniyle fiyatlara zam yapmayıp beklemeyi tercih etti. Uzun zamandır maliyet artışını sübvanse ettiklerini ifade eden sektör temsilcileri, konut fiyatlarında artışın kaçınılmaz olduğuna dikkat çekiyor. Fiyat artışının, önümüzdeki yıl içinde satışa çıkacak projelere uygulanması bekleniyor. ALB Forex Analisti Rıdvan Baştürk, 2016 yılı genelinde konut fiyatlarında yüzde 12-13 artış beklediklerini söyledi. Century 21 Türkiye Genel Müdürü Atalay da birkaç aydır ertelenen talebin Aralık ayında tepe yaptığını belirterek, “Satışların artmasıyla birlikte fiyatlarda artış da söz konusu olacaktır” diye konuştu.

 

Rekor geliyor

 

Konut satışları, bu yıl düzenlenen 2 seçime rağmen rekora gidiyor. Yılın 10 ayında toplam 1 milyon 40 bin kişi ev sahibi oldu. 10 aylık bu veri, yıl sonunda 1 milyon 165 bin olan rekorun yenileneceğini ve 2015’te yeni zirvenin 1 milyon 200 bin seviyesinde olacağını ortaya koydu.

 

TEKNİK Yapı

 

TEKNİK Yapı, Metropark’ta hemen teslim son 100 daire için peşinatı yüzde 1’e indirdi, 36 aylık ödemede faiz oranını sıfıra çekti. Peşin alımlarda indirim oranını yüzde 15 olarak belirledi. Daire teslimlerinin başladığı Metropark’ta Şubat 2016’da yaşam başlayacak.


ORTADOĞU GRUP

 

ORTADOĞU Grup, Merkez Zekeriyaköy’de yüzde 15 peşinatla oturuma hazır ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. 2+1 çatı dubleksi dairelerin 936 bin liradan, 3+1 bahçe dubleksi dairelerin 1 milyon 549 bin liradan başladığı Merkez Zekeriyaköy’de, kalan tutar firma bünyesinde vadelendiriliyor.


TEKFEN

 

TEKFEN Emlak Geliştirme, İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirdiği HEP İstanbul projesinde, ev bedelinin yüzde 75’ini kredi kullanarak ödeyenler taksitlerden başlayıp, peşinatı teslimde ödemeye başlıyor. Kampanya Aralık boyunca devam edecek. Proje, Nisan 2017’de teslim edilecek.


SİNPAŞ YAPI

 

SİNPAŞ Yapı’nın Sultanbeyli’deki Liva ve Sancaktepe’deki Köyceğiz projelerinde kalan daireler için peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanıyor. Ayrıca şirket bünyesinde 48 aya kadar vade imkânı sunuluyor. Köyceğiz’de 3+1 daireler 680 bin 240 TL’den, Sinpaş Liva’da 2+1 daireler 426 bin 560 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.  




Vatan



Geri Dön