28 / 03 / 2024

2015 Yıldırım Belediyesi'nin yatırım yılı olacak!

2015 Yıldırım Belediyesi'nin yatırım yılı olacak!

Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bir yıllık icraatı değerlendirdi.



Yıldırım Belediye Başkanlığı görevinde bir yılı geride bıraktıklarını aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali "1 yıllık dönemimizde 200 sayfalık bir icraatımız var" dedi. 


Yapılan hizmetleri 5 ana başlık altında topladıklarını bildiren Başkan İsmail Hakkı Edebali "Katılımcı belediyecilik, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik, çevreci belediyecilik ve hizmet belediyeciliği başlıkları altında söz verdiğimiz 100 projenin yarısından fazlasını hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. 

Yıldırım'da kentsel dönüşüm için uygulamaların başlandığını dile getiren Başkan Edebali, insanların ve şehrin kentsel dönüşümün temel yapısı olduğunu belirtti. 


'MODERN ÇİZGİLER TAŞIYAN BİR ŞEHİR' 


Modern çizgiler taşıyan bir şehri hayata geçireceklerini anlatan Edebali, "Şehri daha planlı ve daha sağlıklı oluşturarak kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan insanlarımıza daha rahat bir hayat sunuyoruz. 


Çok önemli 3 temel referansımız var. Şeffaf, vatandaş odaklı ve temiz yönetim anlayışımız var. Yaptığımız projeler bir bütünün parçası kentsel dönüşümde de aynı şeyi yapmak istiyoruz" dedi. Afet yönetim politikasını geliştirmek istediklerini bildiren Başkan Edebali "Birinci derece deprem arazisi üzerindeyiz. Şehirler bir asırda yapılır, bir saniyede yıkılır. Yapısal sorunları giderdik. Toplumumuzu geleceğe hazırlayacak şekilde hizmetlerimizi yapacağız. İnsanların şehre olan sevgilerini arttırmak, şehir kültürünü oluşturmak istiyoruz. Hizmet gayemizin hedefinde Yıldırım var, şehrimiz var. Yeni Yıldırım'ı hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

 

'ULAŞIM KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ETKİLİYOR' 


Yarını bugün ile birlikte düşündüklerini ancak dünle birlikte yapacaklarını kaydeden Başkan İsmail Hakkı Edebali sözlerini şöyle sürdürdü: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yapacağımız protokol ile çalışmalarımıza başlayacağız. Ulaşım kentsel dönüşümü etkileyen bir unsur. Yıldırımda kültür merkezlerine, sosyal alanlara ihtiyacımız var. Yatırımcıları bitişik nizam alanlara teşvik ediyoruz. Yıldırım'dan göç edenlerin tekrar Yıldırım'a geleceğini düşünüyoruz." 


Yıldırım'da çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığına, var olan sorunların hepsinin çözüleceğine dikkat çeken Başkan Edebali "Sosyal projelerden madde bağımlılığına, gençlerimizin hayatını çalan uyuşturucuya kadar çeşitli projeler hayata geçireceğiz. Yıldırım'ın her yerine gençlik merkezi inşa edeceğiz. 2015 yılından itibaren insanların ihtiyaçlarını karşılayacak, Yıldırım'ı geleceğe taşıyacak hizmetlerimizi yapacağız" dedi. 


Bursa Haber


Geri Dön