25 / 04 / 2024

2015 yılı emlak vergisi en son ne zaman ödenecek?

2015 yılı emlak vergisi en son ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Evi, işyeri, arsa veya arazisi olanlar bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. İki taksitte ödenebilen emlak vergisi 2015'te en son ne zaman ödenecek?



2015 yılı emlak vergisi en son ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Evi, işyeri, arsa veya arazisi olanlar bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi her taşınmaz mal için ayrı ayrı ödeniyor.


Ödemeler bağlı bulunulan belediyeye yapılıyor. Taşınmazların farklı ilde yer alması halinde vergi borcu PTT havalesi ile de ödenebiliyor.


Ayrıca internet üzerinden "e-belediye" sistemine dahil olan belediyelere de ödeme yapılabiliyor.


Vergi senede 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisi en son ne zaman ödenecek?


2015 yılına ait emlak vergisi ödemeleri Mart ayında başlamıştı. 3 aylık süre içinde ödenebilen emlak vergisi 1. taksiti için son gün 1 Haziranken; 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak.


Emlak vergisi oranları:

Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.



Emlak vergisi gider mi maliyet mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön