20 / 04 / 2024

2015'in banyo trendleri neler?

2015'in banyo trendleri neler?

Konforlu bir banyonun olabildiğince ferah, gözü yormayacak renklerde ve tabii ki fonksiyonel detaylarla donatılmış olması gerekiyor. 2014'ün sonlarına geldiğimiz şu günlerde yeni sezonun detayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı...




Konforlu bir banyonun olabildiğince ferah, gözü yormayacak renklerde ve tabii ki fonksiyonel detaylarla donatılmış olması gerekiyor. 2014'ün sonlarına geldiğimiz şu günlerde yeni sezonun detayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Mermer görünümlü yüzeyler, dokunmatik bataryalar ve çatlamış görünümlü porselen karolar sezonun öne çıkan detayları. Su tüketimini en aza indiren, sürdürülebilir ürünleri de atlamamak gerek. Banyonuzda küçük ama fark yaratacak yenilikler yapmak istiyorsanız yeni trendlere bir göz atın. 


SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HER ŞEYDİR: 

Dünyada 'gri su' adı verilen duş suyunun tuvalette kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Her geçen gün sürdürülebilirlik konusunda yeni bir şey duyuyoruz. Aslında işin özü şu: Söz konusu sürdürülebilirlik olunca trendler teferruattır. 


MERMERİN BÜYÜSÜ: 

Mermer görünümlü yüzeyler, sezonun yükselen trendi. Kesintisiz, parlak bir yüzey ve nostaljik bir görünüm istiyorsanız mermer görünümlü karolarla bunu sağlayabilirsiniz. Bu sezon mermer baskılı duş perdeleri, hatta havlular bile var. Banyoda küçük hareketler sağlamak için bunlardan yararlanabilirsiniz. 


SİYAH HER YERDE: 

Banyonun olabildiğince ferah olması gerekir ama bu siyahın dramatik etkisinden kendimizi mahrum bırakmamız anlamına da gelmiyor. Koyu gri ya da siyah mat seramiklerle banyodaki o steril görüntüyü samimi ve rahat bir ortama çevirebilirsiniz. 


KESİNTİSİZ SERAMİK: 

Duş kabinleri söz konusu olduğunda trend olabildiğince kesintisiz bir görüntü yaratmaktan geçiyor. Duş bölümüne farklı bir seramik döşemek yerine bütünlüklü bir görünüm sağlamak için, mevcut seramiği bu bölümde de sürdürmek gerekiyor. Özellikle banyo küçükse, bu devamlılık mekanın daha büyük algılanmasını sağlıyor. 


AYAKLAR OUT: 

Lavabo ya da klozetlerin zeminle temas eden yüzeylerinin yani ayaklarının mekanı olduğundan küçük gösterdiği bir gerçek. Zemini ne kadar fazla görürsek, ne kadar kesintisiz bir görüntü oluşursa zihnimizde, o mekanı o kadar geniş algılıyoruz. Bu algıdan hareketle ayaksız, duvara monte seçenekler tercih ediliyor. 


DAHA MODERN, DÜZ HATLAR: 

Klasik bile olsa artık çok daha düz hatlı tasarımlar popüler. Soğuk ve minimal bir görünümü tercih etmiyorsanız bile tarzınıza uygun ve düz hatlı banyo mobilyalarını tercih edin. 


KÜVET KEYFİNE DÖNÜŞ: 

Yerini uzunca bir süredir duş kabinine kaptıran banyo küveti geri dönüyor. Dönsün tabii, zaten gitmemişti ki! Küçük metrekarelerde yaşayıp küvete yer bulamayanlar, duşun pratikliğini tercih edenler için duş yerini koruyacaktır kuşkusuz. Suyun her damlasının önem taşıdığı günümüzde küvet keyfinin ne kadar çok su harcamak anlamına geldiğini de unutmamak gerek. Küvet, pahalı bir trend olarak yorumlanabilir. 


DOKULU VE MAT YÜZEYLER: 

Seramik karolarda hemen hemen her çeşit var. Ama bu yılın öne çıkanları mat dokulu yüzeyler. Dokunma hissimizi harekete geçiren endüstriyel görünümlü mat karolarla modern bir görünüm yakalayabilirsiniz. 


BONE CHİNA NOSTALJİSİ: 

Çatlamış görünümlü porselen tabakların o kırılgan, zarif görüntüsü banyoları da etkisi altına aldı. Geçmişin şaşaalı günlerini evimize getiren bu karoları, klasik etkiler taşıyan romantik banyolar için tercih edebilirsiniz. 


TREND


Sezonun rengi: Pembe

Pembenin insanın içini ısıtan sıcaklığını evinize taşıyın. Kış sezonu da olsa bir ya da birkaç parça pembe aksesuvar ya da mobilya ile bu trendi yakalayın.


FİKİR


Banyoda hareket

Banyonuza hareket kazandırmak için birbirleriyle kombinlenebilen tek tek fayanslardan yararlanabilirsiniz. Hatta her biri farklı desenlere sahip seramik nihaleler de çok eğlenceli bir görüntü yaratabilir.


Sabah




Geri Dön