23 / 04 / 2024

2015‘te otoyol ve köprülerin özelleştirme trafiği hızlanacak!

2015‘te otoyol ve köprülerin özelleştirme trafiği hızlanacak!

Köprü ve otoyollarda özelleştirme trafiği 2015’te hızlanıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin de aralarında olduğu köprü ve otoyolların özelleştirileceğini söyledi.



Yerli yatırımcılar kadar yabancıların da dikkatle izlediği özelleştirmeler 2015 yılında hız kazanacak. Konuyla ilgili bilgi veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Özelleştirmelerle otoyollar ve köprülerin servis kalitesini artırıp, daha iyi standartlar ile trafik ve yolcu güvenliği artırılacak ve maliyet tasarrufu sağlanıp ve verimlilik artırılacak” dedi.  Otoyollar ve köprülerin yapım, bakım, onarım ve işletilmesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirten Şimşek, "Otoyollar ve köprülerin bakım, onarım ve işletimi için yapılan rutin bakım onarım giderleri ile büyük bakım onarım giderleri bulunmaktadır" bilgisini verdi. Şimşek, özelleştirmede "mülkiyet devri" hariç olmak üzere, hangi özelleştirme yönteminin tercih edileceğinin ve özelleştirme stratejisinin yapılacak çalışmalarla şekilleneceğini belirtirken, uluslararası kabul görmüş değerleme yöntemleriyle değer tespit çalışmaları yapılacağının altını çizdi. 


ÖNCELiK SIRASI OTOYOLDA 


Maliye Bakanı Şimşek, MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık'ın soru önergesine yanıt verirken, kısa zaman içinde özelleştirilecek köprü ve otoyolları şöyle sıraladı: 

* Edirne- İstanbul-  Ankara  Otoyolu, 

* Pozantı- Tarsus- Mersin Otoyolu, 

* Tarsus- Adana- Gaziantep Otoyolu, 

* Toprakkale- İskenderun Otoyolu, 

* Gaziantep- Şanlıurfa Otoyolu, 

* İzmir- Çeşme Otoyolu, 

* İzmir- Aydın Otoyolu, 

* İzmir, Ankara ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Çevre Otoyolları, 

* Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile bağlantı yolları. 


Akşam


Geri Dön