29 / 03 / 2024

2015'te Selçuk'a hizmet yağacak!

2015'te Selçuk'a hizmet yağacak!

2015'te Selçuk'a hizmet yağacak. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, merkezi yönetim ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçede birçok yeni yatırımın hayata geçirileceğini söyledi.



Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kısa zamanda ilçede uygulanacak projeleri anlattı Merkezi yönetim başta olmak üzere  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma içerisinde olacaklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, buna örnek olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Pamucak alanına 33 milyonluk yatırım yapılacağını, bu yatırımda öncelikli olarak alt yapıda kanal sorununun ele alınacağını söyledi. 


Selçuklular'ı eğlence merkezi ile buluşturma sözünün olduğunu, bununla ilgili olarak eski hal binalarının bulunduğu alanda çalışmalarını başlattıklarını belirten Başkan Bakıcı, bu alanda yasal sürecin devam ettiğini söyledi. 


Bakıcı, yaklaşık 10 dönümlük bir alana gençlik ve eğlence merkezi, cep sinemaları, seminer salonları, kafeler ve restoranların yapılacağı bir proje öngördüklerini ifade etti. Başkan Bakıcı, yakın zaman içerisinde Kültür Merkezi çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. 


Şirince'nin bir marka ve cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Bakıcı, Şirince'de sokak sağlıklaştırma çalışmalarının yapılacağını, ayrıca cephe giydirmesi ve çarşı üstünün kapatılacağını, bu çalışmanın da İzmir Valiliğimin desteği ile yapılacağını açıkladı. Yapılacak olan bu çalışmanın yaklaşık 4-5 milyon lira maliyeti olduğunu belirten Başkan Bakıcı, yöreyi el birliğiyle kalkındırıp daha üst noktalara çekeceklerini söyledi. 


EFES, ASIL LİSTEYE GİRECEK 


Geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girmeyi başaran Bergama'yı örnek veren Başkan Bakıcı, Efes'in bu yıl asıl listeye girmesinde önünün açık olduğuna dikkat çekti. Efes antik kentinin Bergama'nın 10 katı büyüklüğünde olduğunu hatırlatan Başkan Bakıcı; "Ayrıca Efes'in koruma amaçlı imar planı tamamlanmış ve onaylanmış durumda. Bu konuda UNUESCO'nun rapartörü ICOMOS'un raporu elimize ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde yapılan eleştiriler ÜNESCO'ya girmiş olmamız gerektiğini gösteriyor. Bakanlık bu yönde yaptığımız çalışmaları çok iyi bir şekilde takip ediyor. Biz, turisti bu şekilde Selçuk'a da aktardığımız zaman iyi kazanımlar elde ederiz. 21 Şubat'a kadar eksiklerimizi gidereceğiz. Efes'in Dünya Kültür Mirası asıl listesinde yerini alacağına inanıyorum" dedi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön