27 / 04 / 2024

2016 çöp vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak?

2016 çöp vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Çöp vergisi ödemeleri konut ve işyeri ile diğer şekillerde kullanılan taşınmaz malların kullanıcıları tarafından ödeniyor. Peki, 2016 çöp vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte yanıtı..



2016 çöp vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Çöp vergisi ödemeleri konut ve işyeri ile diğer şekillerde kullanılan taşınmaz malların kullanıcıları tarafından ödeniyor.


Çevre temizlik vergisi olarak da anılan bu verginin 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesi ödenmesi gerekiyor.


Çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için veriliyor.


Konut ve işyerleri için çöp vergisi farklı şekillerde hesaplanarak ödeniyor. Konutların çöp vergisi su faturasına yansıtılırken, işyerinde belediyeye giderek ödeme yapılması gerekiyor.


2016 yılında konutlara ait çöp vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanıyor.


İşyerleri için ödenecek bedel ise, bina gruplarına ve bina derecelerine göre belirleniyor. Peki, 2016 çöp vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak?


2016 çöp vergisi ödeme zamanı

Çöp vergisi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 2016 çevre temizlik vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Buna göre 2016 çevre temizlik vergisi ödeme dönemi 20 gün sonra başlayacak.



Gayrimenkul vergi ödemeleri 20 gün sonra başlayacak!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön