23 / 04 / 2024

2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, 2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?



Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor.


Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre 2016 yılına ait verginin ilk taksitleri ödenmişti. İkinci taksit ise önümüzdeki ay ödenmeye başlanacak.


Peki, 2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Vergi borcu iki eşit taksit halinde ödendiği için, ilk taksit döneminde kim ne kadar ödediyse Kasım ayı içerisinde de aynı miktarı ödemek ile mükellef olacak.


Gayrimenkuller için ödenecek emlak vergisi bedeli, taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor.


Emlak vergisi oranları 1319 sayılı kanunda belirtilmiş olup, büyükşehirde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.



Emlak vergisi bildirimi 2017!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön