24 / 04 / 2024

2016 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?

 2016 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?

Gayrimenkulü olan kimseler her sene belli dönemlerde emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi senede iki taksitte bağlı olunan ilçe belediyesine ödeniyor. Peki, 2016 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?



2016 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?

Evi, işyeri, arsa ve arazisi olan kimseler her sene belli dönemlerde emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi senede iki taksitte bağlı olunan ilçe belediyesine ödeniyor.


Emlak vergisini gayrimenkul sahibi ödüyor. Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


2015 yılında taşınmaz satın alanlar..

2015 yılında taşınmaz satın alan kimselerin emlak vergisi mükellefiyeti 2016 yılı itibariyle başlıyor.Taşınmaza sahip olunan süre boyunca her sene bu verginin ödenmesi gerekiyor.


2016 yılında taşınmaz satın alanlar..

2016 yılında taşınmaz sarın alan kimselerin emlak vergisi mükellefiyeti ise 2017 yılı itibariyle başlıyor. Bu senenin vergisi eski malik tarafından ödeniyor.


2016 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?

Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Verginin ikinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde veriliyor. Buna göre, 2016 emlak vergisi ödemeleri 20 gün sonra başlayacak.



Emlak vergisi beyannamesi örneği 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön