28 / 03 / 2024

2016 Kiptaş Çatalca Evleri başvuru şartları!

2016 Kiptaş Çatalca Evleri başvuru şartları!

Firma: KİPTAŞ

Proje: Kiptaş Çatalca Konutları

Daire teslimlerinin 24 ay sonra yapılması planlanan Kiptaş Çatalca projesinde ev alanları 83 metrekareden başlangıç gösteriyor. 2016 Kiptaş Çatalca Evleri başvuru şartları kapsamında kura çekilişi gerçekleşmeyecek.



2016  Kiptaş  Çatalca Evleri başvuru şartları maddelerinde değinmeden önce projenin özelliklerine gözatalım. Toplam 2 bin 138 daireden oluşan projede müracatlar daire sayısına göre kabul edilecek.


Kiptaş Çatalca Konutları ne zaman teslim edilecek?

Konut teslimlerini 24 ay sonra gerçekleşmesi öngörülen projede toplam 180 adet blok bulunuyor. Kura çekimi yapılmadan satışa sunulan projede daire sayısı kadar başvuru kabul edilecek.


Çatalca Kiptaş Konutları nerede?

Konum bilgisine göre Çatalca'nın en üst kısmında Rüzgar Enerji Santrali'ne yakın bölgede yer alan projedeki dairelerin Büyükçekmece Gölü ve deniz manzarasına cephesi bulunuyor. Proje 2 bin 138 daireden meydana geliyor. 


KİPTAŞ Çatalca Evleri sosyal alanları

Daire alanlarının 83 metrekare ile 85 metrekare şeklinde tasarlandığı projede ortak seçenekleri içerisinde her daireye açık otopark, iki cami, 34 derslikli okul, geniş yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, site yönetimi, güvenlik bulunuyor.


Çatalca Kiptaş Konutları fiyat

Daire fiyatlarının 139 bin 750 TL'den başladığı projede 20 bin TL peşin ödemelerde; 19 bin 750 TL 24 ay sonra teslim zamanında sağlanabiliyor. Kalanı ise 24 ayda vadede 0 faizle taksitlendirme veya konut banka kredisi kullanarak taksitlendiriliyor.


2016 Kiptaş Çatalca Evleri başvuru şartları!

2. Konut fiyatlarına KDV dahildir.


3. Konut satışları daire sayısı kadar yapılacaktır. 


4. Talep sahibinin T.C vatandaşı , reşit olması, İstanbul dahilinde tapulu ve/ veya tapusuz oturmaya müsait bir konutu olmadığını,sözleşmenin imzalanmasından 

sonra aksinin tespit edilmesi durumunda KİPTAŞ’ın Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesini tazminatsız ve bildirimsiz bir şekilde tek taraflı olarak feshetme, daireye isabet eden hakkı başkasına satma hakkının bulunduğunu, bu şartları bilerek kampanyaya dahil olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiştir.


5. Talep eden, Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi ile hak sahibi olduğu konutu ikamet amacıyla satın aldığını, teslime müteakip konuta taşınacağını, resmi ikametgah adresini Çatalca konutlarına taşıyacağını, dairenin borçları bitmiş olsa bile sözleşmeden itibaren 5 yıllık sürede konutu devretmeyeceğini, tapu çıkartılması aşamasında kalan süre için bu şartın tek taraflı olarak tapuya tescil edileceğini kabul ve taahhüt etmiştir.


6. 4.ve 5.madde de yazılı hususlara aykırı bir durumun tespiti halinde; Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi  KİPTAŞ  tarafından tazminatsız ve tek taraflı olarak feshedilecektir. Fesih halinde sözleşmede yazılı olan feshe ilişkin hükümler uygulanacaktır.


7. Hak sahibi olanlar peşinatlarını Halk Bankası Merkezefendi Şubesi nezdinde açılmış olan; IBAN NO : TR22 0001 2001 2760 0010 1006 26  KİPTAŞ  hesabına(Tüm Halk Bank şubelerinden masrafsız) yatırıp, KİPTAŞ ile Noter huzurunda Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalamaları gerekmektedir. Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalamadan önce peşinat yatırılacaktır. Sözleşme masrafları hak sahibi tarafından peşin olarak ödenecektir.


8. Konutların inşaası tamamlama safhasında hak sahibine isabet edecek konutlar Projede bulunan konutların tamamı arasında (Bahçe ve zemin katlar dahil) olmak üzere Noter huzurunda yapılacak kura çekilişi ile belirlenecektir. Konutlara ayrıca (+ veya - ) şerefiye (kat,yön,manzara, m² farkı v.b. kriterler toplamı) bedeli tahakkuk ettirilecektir. Konutlar ( 83 m² 1058 Adet + 85 m² 1080 adet toplam = 2138 adet ) 85m² baz alınarak fiyatlandırılmıştır.


9. Kişi adına en fazla bir talep yapılacaktır. Kişi kendi adına başvuruyor ise kimlik ile, vekil sıfatı ile başvuruyor ise, noterden alınmış içerisinde KİPTAŞ ibaresi geçen özel vekaletname ile müracaat edecektir.


10. Konutların ödeme şekli peşin ,KİPTAŞ’tan taksitli(20.000TL peşinat+19.750TL ilave peşinat(24.ayda)+24ay vade ) veya banka kredili olacaktır. Banka kredisi kullanacakların bankanın aradığı kredi şartlarına uygun olması gerekmektedir. Banka tarafından kredi kullandırılmaması halinde KİPTAŞ sorumlu olmayacak ve kaydı iptal edilebilecektir.


11. KİPTAŞ nezdinde 3. kişilere konut devri, Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanmasından itibaren 5 yıl sonra mümkün olabilecektir.


12. Konutların teslim süresi 24 aydır. Ancak KİPTAŞ bu süreyi resen 12 ay daha uzatma hak ve yetkisine sahip olacaktır.


13. KİPTAŞ, Talep formunda inşaa etmeyi düşündüğü konut projesini, projeden vazgeçilmesi halinde yatırılan bedelin faizsiz olarak iade edileceğini ve sözleşme masraflarının iade edilemeyeceğini başvuru sahibi kabul ve taahhüt etmiştir


Kiptaş Çatalca Konutları iletişim

Tel: 0212 414 98 98

Web: www.kiptas.com.tr

Tülay ÇENESİZ/Emlakkulisi.com


projeye sor



Geri Dön