20 / 04 / 2024

2016 konut sektörünün yılı mı?

2016 konut sektörünün yılı mı?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Gayrimenkul sektörünün iyi gittiğini düşünüyor musunuz? Konut satışları ne durumda mı? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...



Sizi, sayfanızı ilgiyle takip ediyoruz. Bir süredir köşenize yer vermiyorsunuz ama son yazılarınızda hep konut satışlarının iyi gittiğinden, 2016 yılının konut sektörü yılı olabileceğinden bahsetmiştiniz. 

Bizim Bağdat Caddesi'ne çok yakın, Erenköy'de 4+1 bir evimiz var. Mayıs ayından beri satmaya çalışıyoruz çünkü Acıbademden bir ev aldık ama artık kredi ödemelerinde zorlanıyoruz. Gerçekten satışlar iyi ise biz neden bu kadar güzel bir yerdeki evimizi satamayalım? Her yerde satılık kiralık evler görüyorum. Hâlâ sektörünüzün iyi durumda olduğunu düşünüyor musunuz? 


İstanbul'da, merkezi lokasyonda bir evin satışı eğer 56 ay içinde yapılamamışsa, bunun tek bir nedeni olabilir; yanlış fiyatlandırma. O yüzden size şiddetle doğru fiyatlandırma çalışma yapmanızı tavsiye ederim. Bu çalışmanın en kolay yöntemi, kendi mahallenizdeki benzer yaştaki evlerin metrekare bazındaki fiyatlarını bulup mahalledeki ortalama fiyatını bulmaktır. Bu fiyata, eğer varsa şerefiye farkını ekleyebilirsiniz. Sektörle ilgili yazdıklarımın kuşkusuz arkasındayım. Zira 2015 için veriler zaten elimizde, 1 Kasım'a kadar uyuyan sektör son 2 ayda rekor kırdı. Ocak ayının satış rakamlarında bir rekor beklemek tabii ki mümkün değil, zaten ocak sektörün en ölü aylarından biridir. Buna rağmen bu ay 12 yeni projenin lansmanı yapıldı. Kolaylıklar dilerim. 



Ceren KUMBASAR/Cumhuriyet


Geri Dön