25 / 04 / 2024

2016 yılında yepyeni şehirler geliyor!

2016 yılında yepyeni şehirler geliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan özel bir televizyonun canlı yayınında açıklamalar yaptı.





TOKİ Başkanı Ergün Turan, "TOKİ’nin yeni yaklaşımı tekil binalar yapmak değil, bir muhit ve yeni şehirler inşa etmektir" dedi ve ekledi:


Toplu Konut İdaresi’nin kuruluş amacının konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu söyleyen Turan, “Bunu yapmak için kurulan bir idaredir.  İlk kurulduğu yıllarda, 1984-2002 yılları arasında bu fonksiyonu tam icra edememiş. 18 yılda sadece 43 bin konut icra etmiş. Fakat 58. Hükümetle 2002 yılından başlayan süreçle 2015 yılına gelindiğinde idare bugüne kadar 680 bine yakın vatandaşımızı konut sahibi yaptı” dedi.


“Yeni şehirler inşa ediyoruz”


Yeni dönemde üretilen konutlara sadece barınma merkezli bakmadıklarına vurgu yapan  TOKİ  Başkanı, yeni yaşam alanları inşa ettiklerini söyledi.


Turan, “Burada her katmandan vatandaşlarımıza günlük yaşamına kolaylık sağlayacak, sosyal ihtiyaçları karşılayacak şehirler inşa ediyoruz.  Manisa’da 6 bin konutluk proje geliştirdik. Bin 200 tanesini ihale ettik. İhtiyaç oldukça konutlarımız üreteceğiz. Projemiz tamamlandığında, mahallelerden oluşan yeni bir şehir oluşacak. İçerisinden caddenin geçtiği, sokakların, yürüyüş yolunun, parkların, meydanların, esnafların olduğu yeni bir şehir olacak. Denizli’de 15-20 bin konutluk proje üzerinde çalışıyoruz. Gaziantep’te yaklaşık 60 bin konutluk yeni bir şehir oluşturuyoruz.  Bunun ilk etabı olan 3 bin konutun yapımına başlıyoruz. Dolayısıyla Toplu Konut İdaresi’nin yeni yaklaşımı tekil binalar yapmak değil, bir muhit ve yeni şehirler inşa etmektir” açıklamasında bulundu.


Anadolu Manşet



Geri Dön