23 / 04 / 2024

2016'da konut fiyatları en çok Yozgat'ta arttı!

2016'da konut fiyatları en çok Yozgat'ta arttı!

2016'da Türkiye'de satılık konut metrekare fiyatı en çok artan ili yüzde 29,2’lik artışla Yozgat oldu. İstanbul genelinde ise yüzde 39,8’lik artışla Şile oldu.



sahibinden.com’un Emlak Endeksi verilerine göre 2016’da ülke genelinde satılık konut metrekare fiyatı en çok artan ili yüzde 29,2’lik artışla Yozgat oldu. Yozgat’ı Mardin, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale izledi. Geçtiğimiz yıl satılık konutlarda fiyatı en çok düşen iller ise sırasıyla Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş,  Ankara  ve Siirt olarak belirlendi.


Verilere göre geçtiğimiz yıl kiralık konut metrekare fiyatı en çok artan il ise Van oldu. Van’da 2016 yılında kiralık konut metrekare fiyatı yüzde 26,3 arttı. Van’ı sırasıyla Bitlis, Şanlıurfa, Ardahan ve Sinop takip etti. 2016 yılında kiralık konut metrekare fiyatı en çok düşen iller ise sırasıyla, Bingöl, Osmaniye, Iğdır, Bayburt ve Bilecik oldu.


2016’da satılık konut için en çok Beylikdüzü’ne kiralık konut için de Kadıköy’e bakıldı


sahibinden.com verilerine göre Türkiye genelinde en çok satılık konut bakılan ilçe İstanbul Beylikdüzü olarak belirlendi. Beylikdüzü’nü Bursa’nın büyük ilçelerinden Nilüfer takip etti. Ülke genelinde 2016 yılında en çok satılık konut bakılan 3. ilçe ise Ankara Etimesgut olarak belirlendi. Etimesgut’u sırasıyla yine Ankara’da Keçiören ve İstanbul’da Esenyurt izledi.


Verilere göre İstanbul özelinde 2016 yılında en çok satılık konut ilanı bakılan ilçe Beylikdüzü olurken, Beylikdüzü’nü Esenyurt, Pendik, Maltepe ve Kadıköy izledi. İstanbul’da en çok kiralık konut bakılan ilçeler ise sırasıyla Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Maltepe ve Pendik oldu.


Geri Dön