19 / 03 / 2024

2017 çöp vergisi nereye ödenir?

2017 çöp vergisi nereye ödenir?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için her sene çöp vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, 2017 çöp vergisi nereye ödenir?



Çöp vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor. Bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor.


Verginin mükellefi ise çatılı gayrimenkullerin kullanıcıları oluyor. Taşınmazda kiracının olması durumunda vergiyi kiracılar ödüyor. Boş olması halinde ise vergi ödemelerinden muaf olunabiliyor. Ancak bunun için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor.


Çöp vergisi beyannamesi

Çöp vergisi beyannamesi her sene verilmiyor, yalnız bir defaya mahsus olmak üzere  mükellef olunduğunda veriliyor. Takip eden yıllarda binayı kullanan kişi değişmediği sürece yeniden beyanname verilmiyor. 


Senede iki eşit taksit halinde ödenen çöp vergisi için ilk taksit dönemi 1 Mart'ta başlamıştı. Ödemeler 31 Mayıs'ta sona erecek. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak.


2017 çöp vergisi nereye ödenir?

2017 çöp vergisi, konut ve işyerlerinde farklı şekillerde ödeniyor. Konutların vergisi su faturasına yansıtıldığı için vergi borcu faturanın ödenmesi ile birlikte ödenmiş oluyor.


İşyerlerinin çöp vergisi ödemesi ilgili belediyede yapılıyor. İsteyenler belediyeye giderek, isteyenler e-belediye sistemi üzerinden vergi borcunu ödeyebiliyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön