26 / 04 / 2024

2017 emlak vergileri ne zaman ödenir?

2017 emlak vergileri ne zaman ödenir?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi, ilçe belediyesine ödeniyor. Peki, 2017 emlak vergileri ne zaman ödenir?



Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Eğer varsa gayrimenkulün intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor.

 

Eğer gayrimenkul paylı ise malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyete sahip gayrimenkuller için malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi mükelleflerinin ödeyeceği bedeli, sahip oldukları gayrimenkulün değeri üzerinden hesaplanıyor. Ayrıca, taşınmaz değerine yeniden değerleme oranı ile zam yapılıyor. Bu sene için belirlenen emlak vergisi yeniden değerleme oranı 3,83.


Emlak vergisi oranları 2017

CinsiNormal yöredeBüyükşehirde

MeskenBinde 1Binde 2

İşyeriBinde 2Binde 4

ArsaBinde 3Binde 6

AraziBinde 1Binde 2


2017 emlak vergileri ne zaman ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri her sene belli dönemlerde yapılıyor. Kanunen senede 2 eşit taksit halinde ödenen vergi anlaşmalı bankaların kartları ile 2'den fazla taksitlendirilebiliyor. Peki, 2017 emlak vergileri ne zaman ödenir?


Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor, ikinci taksiti Kasım ayında ödeniyor. Vergi için ödemeler ilgili ilçe belediyesine yapılıyor. Ayrıca yukarıda da belirttiğimiz gibi vergiyi anlaşmalı bankaların kartları ile de ödemek mümkün.



İnternetten emlak vergisi ödeme 2017!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön