19 / 04 / 2024

2017 inşaat sektörünün yılı olacak!

2017 inşaat sektörünün yılı olacak!

Tapu harçlarında yapılan indirim ile ilgili olarak inşaat sektörü temsilcilerinden olan Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür ve MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu görüşlerini belirtti.



Resmi Gazete'de bugün yayımlanan kararla tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül'e kadar binde 15 olarak uygulanacak. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu: 


 2017 inşaat sektörünün yılı olacak!


“Tapu harçlarının azalmasını sektör olarak uzun zamandır bekliyorduk. Yapılan binde 15’lik düzenleme, fiyatları çok etkilemeyecek olsa da hem konut alıcılarının hem de müteahhitlerin masraflarında azalma sağlayacak olması sevindirici. Ancak düzenleme Eylül sonuna kadar değil de kalıcı olarak yapılabilir ve binde 10’un altına çekilebilirse uzun vaadede sektörün büyümesine çok daha büyük katkı sağlayacaktır” dedi.



SEKTÖRÜN ÖNÜ İYİCE AÇILMIŞ OLACAK 

 2017 inşaat sektörünün yılı olacak!



Resmi Gazete'de bugün yayımlanan kararla tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül'e kadar binde 15 olarak uygulanacak. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür: Son 6 aylık dönemde üst üste yapılan yeni düzenlemeler ile inşaat sektörü gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Devletimizin yaptığı bu yeni düzenlemeyle hem müteahhitlerin hem de konut alıcılarının masrafları azalacak ve sektörün önü iyice açılmış olacak. Bu düzenlemelerle 2017 yılı da inşaat sektörünün yılı olacak.


Geri Dön