19 / 04 / 2024

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı mecliste!

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı mecliste!

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı meclise sunuldu. Tasarının yürürlüğü için Komisyon çalışmaları devam ediyor..



2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı mecliste!


Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı meclise sunuldu. Tasarının yürürlüğü için Komisyon çalışmaları devam ediyor.


2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa uygun olarak hazırlandı.


Tasarıda yer alan "Yatırım Harcamaları" bölümüne göre, "2017 Yılı Yatırım Programına ek yatırım cetvellerinde yer alan projeler dışında herhangi bir projeye harcama yapılamaz. Bu cetvellerde yer alan projeler ile ödeneği toplu olarak verilmiş projeler kapsamındaki yıllara sari işlere (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca gerçekleştirilecek şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve metro yapım projeleri ile diğer demiryolu yapımı ve çeken araç projeleri hariç) 2017 yılında başlanabilmesi için proje veya işin 2017 yılı yatırım ödeneği, proje maliyetinin yüzde 10'undan az olamaz. Bu oranın altında kalan proje ve işler için gerektiğinde projeler 2017 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar esaslarına uyulmak ve öncelikle kurumların yatırım ödenekleri içinde kalmak suretiyle revize edilebilir.


Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin, yatırım programında ödenekleri toplu olarak verilmiş yıllık projelerinden makineteçhizat, büyük onarım, idame-yenileme, tamamlama ile bilgisayar yazılımı ve donanımı projelerinin detay programları ile alt projeleri itibarıyla tadat edilen ve edilmeyen toplulaştırılmış projeler ile ilgili işlemlerde 2017 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar esasları uygulanır.

 

Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçelerine yatırım projeleri ile ilgili olarak yapılacak ödenek, ekleme, devir ve aktarma işlemleri 2017 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Kararda yer alan usul ve esaslara göre yatırım programı ile ilişkilendirilir.


2017 Yılı Yatırım Programına ek yatırım cetvellerinde yıl içinde yapılması zorunlu değişiklikler için 2017 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Kararda yer alan usullere uyulur.


14/2/1985 tarihli ve 3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 28/A maddesi ve geçici 10 uncu maddesi gereği 2017 yılı bütçesinde devren kaydedilecek ödenekler, Kalkınma Bakanlığına bilgi vermek kaydıyla proje sahibi kurum tarafından Yatırım Programında yer alan projelerle ilişkilendirilir."


2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı tam metni için tıklayın






Geri Dön