29 / 03 / 2024

2017'de 1.5 milyon konut satışı hedefleniyor!

2017'de 1.5 milyon konut satışı hedefleniyor!

Dünya ekonomileri arasında ilk 10'a girmeyi hedefleyen Türkiye'de konut satışlarının 2017'de büyük bir sıçrama yapması hedefleniyor.



Güçlü Türkiye ve istikrarlı ekonominin dinamo sektörü dünya genelinde önemli bir büyümeye sahne olacak. Gelecek, ülkelerin değil 'mega kentlerin' öne çıktığı bir gayrimenkul ortamına tanıklık edecek.


2023'ün Türkiye'sinde gayrimenkul sektörünün gündem konuları, kentsel dönüşüm, yeşil binalar, yeni havaalanı, Kanal İstanbul, mega projeler, yeni otoyol projeleri ile yeni ticari ve konut alanlarının gelişimi, hastane, otel yatırımları ve lojistik merkezleri olacak. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi, yaşanan terör olayları, kriz lobisinin gerçekleştirdiği kur operasyonları, gündeme gelen tüm olumsuzluklara rağmen yoluna devam eden Türkiye, dünya ekonomileri içerisinde ilk 20'de bulunuyor. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisine girme hedefi bulunan Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolara çıkması bekleniyor.


PİYASALAR ŞAHLANDI

Türkiye'nin hain terör saldırılarıyla diz çöktürülmeye çalışıldığı 2016'da ekonomiyle ilgili yaratılmaya çalışılan negatif havaya ve kur baskısına rağmen vatandaş konut almaktan vazgeçmedi. Kur operasyonu ile hedefine ulaşamayan kriz lobisinin hedef tahtasına oturttuğu konut sektöründe gerçekleşen satışlar, ekonomiye güveni bir kez daha gözler önüne serdi. Geçen yılı 1 milyon 341 bin Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıran konut satışlarının 2017'de büyük bir sıçrama yapması bekleniyor. Bu yıl 1.5 milyon konut satışı hedefleniyor. Bu rakama ulaşılmasında en önemli rolü yine faiz oranları oynayacak. Faiz oranlarının yüzde 1'in altına düşmesi, kentsel dönüşümün ivme kazanması ve Anadolu'da markalı konutların hayata geçirilmesi satışları artıracak.


Sabah


Geri Dön