19 / 04 / 2024

2017'de konut kredisi faizleri yükselecek!

2017'de konut kredisi faizleri yükselecek!

Coordinat Bornova'nın yaratıcısı DRC Grup'un Kurucu Ortakları Onur Durmuş ile Caner Tan, inşaat sektörünü değerlendirdi. Durmuş, yatırım yapmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gerektiğini vurguladı.



Coordinat Bornova'nın yaratıcısı DRC Grup'un Kurucu Ortakları Onur Durmuş ile Caner Tan, Ağustos ayı itibariyle İzmir'de inşaat sektöründe olumlu bir rüzgar esmeye başladığını ve bu gelişmenin de satışlara yansıdığını söyledi. 


Coordinat Bornova projesinde Ağustos ayında toplam 5 milyon liralık satış rakamına ulaştıklarını belirten Onur Durmuş, gayrimenkulün uzun vadede en karlı yatırım aracı olduğunu söyledi. 


Kredi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte toplumda oluşan olumlu psikolojik algının yatırımcıları yeniden gayrimenkule yönlendirdiğini kaydeden Durmuş, özel bankaların kredi faiz indirimlerinin önümüzdeki dönemde sona erebileceğini ve yeniden faiz yükseltmesine gidebileceklerine dikkat çekti. 


Yatırım yapmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gerektiğini vurgulayan Durmuş,  2017 yılında faiz oranlarının yeniden yükseleceğini düşündüğünü aktararak, "Ev almak için en doğru zaman şimdi. 2017 yılı itibariyle faizlerin yeniden yükselişe geçmesi büyük olasılık,  Vatandaşların kampanyalar devam ederken ve faiz oranları düşükken bu yatırım fırsatını  kaçırmamaları gerekiyor" dedi. 


Ekonomideki tüm iniş çıkışlara rağmen gayrimenkulün en karlı ve garantili yatırım aracı olmaya devam ettiğini sözlerine  ekleyen Durmuş, şunları söyledi: Ülkemiz bir gayrimenkul ülkesi. En büyük yatırımı alan ve çevre sektörleriyle birlikte en büyük ekonomik hacmi ve istihdam yaratan alan inşaat. Özellikle büyükşehirlerde kent ve kent merkezine yakın bölgeler de yapılan yatırımlar yatırımcıya kısa vadede büyük karlar kazandırıyor. 


İzmir'de bu karlılık, İstanbul ve Ankara'dan çok daha hızlı ilerliyor. Coordinat Bornova'nın bulunduğu Yeni Bornova ise İzmir'in en hızlı değer kazanan bölgesi. Bu kapsamda yatırımcılarının yüksek karlılık elde edeceği bir projeyle karşı karşıyayız. 



Haber Ekspres 




Haber Posta Ege Gaztesi'nde şu şekilde yer aldı...


Coordinat Bornova'nın yaratıcısı DRC Grup'un kurucu ortakları Onur Durmuş ile Caner Tan, ağustos ayı itibariyle İzmir'de inşaat sektöründe olumlu bir rüzgar esmeye başladığını ve bu gelişmenin de satışlara yansıdığını söyledi. Söz konusu dönemde toplam 5 milyon liralık satış rakamına ulaştıklarını belirten Durmuş, 2017'de faiz oranlarının yeniden yükselebileceğini ifade etti. "Ev almak için şimdi doğru zaman" diye konuştu. Caner Tan ise yüzde 25 peşinat ve 24 ay faizsiz taksit seçeneği sunduklarını aktardı. 


Posta Ege



Haber Sabah Egeli Gaztesi'nde şu şekilde yer aldı...



COORDİNAT Bornova'nın yaratıcısı DRC Grup'un Kurucu Ortakları Onur Durmuş ile Caner Tan, ağustos ayı itibariyle İzmir'de inşaat sektöründe olumlu bir rüzgar esmeye başladığını ve bu gelişmenin de satışlara yansıdığını söyledi. Onur Durmuş, Coordinat Bornova projesinde ağustos ayında toplam 5 milyon liralık satış rakamına ulaştıklarını ifade ederken, Caner Tan ise dairelerden 225 tanesinin satışının gerçekleştiğini ve projenin yüzde 50'sinin sahipleriyle buluştuğunu belirtti. 



Sabah


Geri Dön