16 / 04 / 2024

2018'in sonunda hem TANAP hem de STAR'ın açılışı yapılacak!

2018'in sonunda hem TANAP hem de STAR'ın açılışı yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 3,4 milyar doların 10 ülkeden 23 banka tarafından sağlanan rafineriye şimdiye kadar 800 milyon dolarlık yatırım yapıldığını, 2018 sonunda hem TANAP hem de STAR'ın açılışını gerçekleştireceklerini anlattı.



STAR Rafinerisi Finansman Anlaşması imza töreninin ardından soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, finansmanı için 3,4 milyar doların 10 ülkeden 23 banka tarafından sağlanan rafineriye şimdiye kadar 800 milyon dolarlık yatırım yapıldığını, 2018 sonunda hem TANAP hem de STAR'ın açılışını gerçekleştireceklerini anlattı.


Türkiye'nin enerji sektöründeki yatırımlarının hız kesmeyeceğini, şu anda Türkiye'nin arz güvenliğiyle ilgili problemi olmamasının rehavete itmemesi gerektiğine işaret eden Yıldız, "Türkiye'deki siyasi istikrarın bozulmasına yönelik çalışmaları hayretle izliyorum. Türkiye bölgesinde güçlü devlet olarak kalmaya devam edecek" dedi.


HES protestosuna müdahale


HES protestolarına müdahale edilmesiyle ilgili soruya Bakan Yıldız, şu yanıtı verdi:


"HES'lerle alakalı, çevre gerekçesiyle protesto eden iyi niyetli vatandaşlarımıza, yaşlı teyzemize yapılanın doğru olmadığını söylemem lazım. Protesto başka, ona uygulanan şiddet başkadır. Herkes fikirlerini herhangi bir şiddete dönüştürmeksizin söyleyebilecektir. Bizim amacımız kömür, su ve enerji kaynaklarıyla alakalı yerli üretimin olmasına gayret ediyoruz. Yerli üretimlerin de yeşili koruyarak, yeşile rağmen değil, yeşille beraber üretilmesini istiyoruz. Enerji sektörü olarak çevreyle beraber projelerin gerçekleşebileceğine inanıyoruz ama karşılıklı anlayışın, birbirimizi anlamanın, yerli kaynaklardan üreteceğimiz elektriğin de önemini söylemem lazım."


AA


Geri Dön