29 / 03 / 2024

2023 vizyonuyla inşaattaki büyüme artacak!

2023 vizyonuyla inşaattaki büyüme artacak!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2000'li yıllarda gelen istikrarla, ertelenen nitelikli konut talebinin ekonomiyi canlandırdığını söyledi.



1980'li yıllardan itibaren, ülke çapında gözle görülür bir şehirleşme ve büyüme yaşandı. Sanayinin gelişimi ve ekonominin dışa açıklığının artmasıyla birlikte 'kırsal yaşamdan kentsel yaşama geçiş süreci' hızlandı. Bu geçiş sürecinin yeni yaşam alanlarının üretilmesi ihtiyacını doğurduğunun altını çizen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yetersiz mevzuat ve sermaye yetersizliğinden ötürü özellikle 2000'li yılların başına kadar kaliteli bir konut stoku üretilemediğini söyledi. 


Her geçen gün, orta ve orta-üst gelir grubunun kaliteli konut talebinin körüklediğinin altını çizen Kurum, "Bu, talebe karşılık gelen üretimin sürekli ertelenmesine sebep oldu. Böylece, 2002'den itibaren tüm ekonomiyi cesaretlendiren istikrar süreciyle birlikte, ciddi bir sıçrama yaşandı. İnşaat sektörü büyüyen ölçeğiyle birlikte ekonomide her zamankinden önemli bir yere sahip oldu" diye konuştu. 

Kurum, "Yeni Türkiye ve 2023 vizyonundaki Büyük Türkiye'de, ülke profilimizin yükselmesiyle birlikte inşaat sektörümüz de büyüyecek ve kalkınacak. Bu büyüme hem nicelik hem de nitelik anlamında olacak. Hükümetimizin çizdiği bu ufukta, buna inancımız tam" şeklinde konuştu. 


Sektör haklı üne sahip Sektörün bugün geldiği seviyeye ulaşana kadar birçok olumsuzluk yaşadığını söyleyen Murat Kurum, "Türk müteahhitleri esnek, çözüm odaklı, girişken ve inançlı. Birçok yabancı ülkenin girişemediği işlere cesaret gösterip giriştiler. 


Türk inşaat sektörünün dünyada haklı bir üne kavuşmasına katkı sağladılar. Dünyanın en zor coğrafyalarında gerek -50 gerekse +50 derece sıcaklıkta inşaat yapar hale geldiler" dedi. 


Murat Kurum, Sabah'ın 1980'li yıllardan itibaren ülkenin heyecan verici dönüşümüne şahitlik eden bir gazete olduğunu belirterek, "Belki bir tesadüf ama inşaat sektörünün de en büyük gelişimi yaşadığı bir zaman diliminde onunla birlikte büyümüş ve gelişmiş bir gazete. Halkımızın gerek inşaat sektörünü gerekse ekonomiyi anlamasında katkıları yadsınamaz. Nice 30 yıllar diliyoruz" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön