19 / 04 / 2024

2023'e kadar 5 milyon konut ihtiyacı doğacak!

2023'e kadar 5 milyon konut ihtiyacı doğacak!

Türkiye'de her yıl 600-700 bin yeni konut ihtiyacı doğduğunu söyleyen EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "2023'e kadar 5 milyon konut ihtiyacı doğacak.



Türkiye'de her yıl 600-700 bin yeni konut ihtiyacı doğduğunu söyleyen EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "2023'e kadar 5 milyon konut ihtiyacı doğacak. Çarpık kentleşme ve deprem gibi afetlere karşı hazırlıklı olabilmek için kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak. En önemli konulardan biri de 2023'e kadar konut üretim anlayışının değişeceğini öngörüyoruz" diye konuştu. Bu yıl 5 milyar dolarlık yabancıya konut satışı yapıldığını belirten Çelik, "2016 yılında bu rakamın 10 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz. Yabancıya konut satışı konusunda daha çok potansiyelimiz var. Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisinin her yıl artarak devam edeceğini ve 2023'e kadar her yıl 20 milyar dolarlık yatırım yapacağını öngörüyoruz" diye konuştu. 


KALİTE ÖN PLANDA OLACAK 

Çelik, "Mega projelerin hayata geçmesiyle bölgeler gelişecek ve gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin amirali olmaya devam edecek" dedi. Konut sektörüne büyük ölçüde yaşanabilir şehir kavramının gireceğini anlatan Çelik, "Kalite ve işlevsellik daha ön planda olacak. Toplumun yaşam standartlarını önemseyen bir sektör anlayışına yöneliyoruz" dedi. 


Sabah Emlak 




Geri Dön