24 / 04 / 2024

2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek!

2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek!

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Başkanı Başaran Ulusoy, dünyada uzay turlarının başladığını belirterek, "Türkiye de bu trendden nasibini alacak. 2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek" dedi.



TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, dünyada uzay turlarının başladığını belirterek, "Türkiye de bu trendden nasibini alacak. 2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek" dedi. 2023 yılı için hedeflenen 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir rakamlarının çok daha önce yakalanacağını vurgulayan Ulusoy, turizmin mevsimsellik etkisinden kurtararak, 12 aya yayılmasını sağlamak amacıyla çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'de tur operatörlüğü sektörünün hızla geliştiğini söyleyen vurgulayan Ulusoy, değişen ve gelişen teknolojinin tüketicilere turlar konusunda esnek alternatifler sunduğunu ifade etti. Ulusoy, "Ancak B teknolojideki gelişim ne kadar artarsa artsın seyahat acentelerinin öneminin kaybolmayacağı, aksine artacağını düşünüyoruz. 


Nitekim Almanya gibi internet kullanımı ve turizm endüstrisi bizden daha gelişmiş bir ülkede bile son aylarda klasik seyahat acentelerinin sayısında artış yaşanmaya başladığını gözlemliyoruz" diye konuştu. Türkiye'de seyahat acentesi sayısının 8 bine ulaştığına dikkat çeken Ulusoy, 1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nu günümüz turizm ve ticaretine uygun hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnternet çağına uygun seyahat ticareti ile ilgili düzenlemelerin yapılması, üyelerimiz arasında fırsat eşitliğinin sağlanması, ihtiyaç duyulan tüketici garantilerini sağlayan bir tur operatörlüğü sisteminin hayata geçirilmesi önceliğimizdir." 

Sabah Ek


Geri Dön