11 / 05 / 2024

`212 İstanbul' kiracıların talebiyle outlete dönüştü!

`212 İstanbul' kiracıların talebiyle outlete dönüştü!

İstanbul Güneşli'de alışveriş merkezi olarak yapılmaya başlanan "212 İstanbul", kiracılardan gelen talepler doğrultusunda outlete dönüştü



Küresel krizin patlak vermesinin fitilini ateşleyen Lehman Brothers'in batmasından bir kaç ay önce yapımına başlanan "212 İstanbul Power Outlet"in yapımı krize rağmen durmadı. Ocak 2008'de TEM ve E5 otoyollarını birbirine bağlayan Basın Ekspres Yolu Güneşli'de farklı mimarisiyle dikkat çeken 212 İstanbul Power Outlet, projesi ertelenmedi. Akınlar Holdinge ait Edip Uluslararası Gayrimenkul ve Turizm A.Ş. 15 Ağustos Cumartesi günü `212 İstanbul'un açılışını yapacak. Yüzde 88'i şimdiden kiralanan AVM bölümünden sonra, bir de rezidans yapacaklarını ifade eden 212 İstanbul Power Outlet CEO'su Aydın Bilgin, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un da kapora vererek rezidansın ilk taliplilerinden olduğunu hatırlattı.

AVM OLARAK BAŞLADI OUTLET OLDU
212 İstanbul, AVM için yaklaşık 90 kiracı ile sözleşme yaptı. Krizde halkın alışverişlerinde outletlere kayması sebebiyle 212 İstanbul da açılışı yapılmadan önce outlet oldu. Proje `Power Center' olarak öngörülmesine rağmen, kiracı markalardan gelen talepler doğrultusunda `Power Outlet'e dönüştürüldü. Böylelikle mayıs ayında yapılacak açılış Ağustos 15'e sarktı. 212 İstanbul şimdiye kadar CarrefourSA, Praktiker, Media-Markt ve Cinemarine gibi ana mağazaların tek çatı altında buluştuğu ilk "outlet" olduğundan ismi de `Power Outlet' olarak tanımlandı.

TOPLAM MALİYET 165 MİLYON EURO
212 İstanbul Power Outlet'in toplam maliyetinin 115 milyon euro olduğunu ve rezidans için de öngörülen maliyetin 50 milyon Euro olacağını vurgulayan Bilgin, "Projenin toplam maliyeti 165 milyon Euro. AVM 135 bin metrekare ve rezidans da 80 bin metrekare olmak üzere toplam 215 bin metrekare alana sahip. AVM'nin yüzde 88'i kiralanmış durumda. Rezidansının tamamı satılacak ancak inşaat henüz başlamadı. Rezidans için ise müteahhit firmalarla görüşmeler devam ediyor" dedi.
Uğur KÜÇÜK/Türkiye


Geri Dön