24 / 04 / 2024

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı Kocaeli'de düzenlenecek!

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı Kocaeli'de düzenlenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yarın düzenlenecek 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı'na katılmak üzere kente gelen 41 çocuk, valiliği de ziyaret etti.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yarın düzenlenecek 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı'na katılmak üzere kente gelen 41 çocuk, valiliği ziyaret etti.


Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu'nda düzenlenen ziyarette konuşan Vali Ercan Topaca, 23 Nisan'ın dünya çocuklarının buluşma günü olduğunu belirterek, bu günün barışa ve insanların birbirini sevmesi gerektiğini dünyaya hatırlattığını söyledi.


Dünyadaki bütün çocukları sevdiklerini ifade eden Topaca, bu kültürü herkeste yerleşmeye çalıştıklarını kaydetti.


Topaca, 41 ülkeden gelen çocukları ailelerle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, böylelikle Türk aile yapısının, kültürünün, misafirlere karşı duyulan sevgi ve saygının tanıtıldığını aktardı.


Ziyaretlerin gelecekte ülkelerinin yönetiminde söz sahibi olacak bireylerle kurulacak köprüleri kuvvetlendireceğine dikkati çeken Topaca, sözlerini şöyle tamamladı:


"Dünyada devam eden mücadele var, bu mücadelenin getirdiği, çocukların uğradığı mağduriyetler de var. Bunu hep beraber yaşıyor ve üzülüyoruz. Bunların olmaması için ortak mücadele etmemiz gerekiyor. Ortak amacımız, dünyada barışı ve huzuru egemen kılmak ve insanların refahını yükseltmektir. Türkiye olarak bunu destekliyoruz. Çocuklarımızı da bu anlayışla yetiştiriyoruz."


Konuşmanın ardından misafir çocuklar, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Topaca'ya verdi. 


AA


Geri Dön