29 / 03 / 2024

2311 Kanuni Bulvarı bitince Güney Çevre Yolu’da çalışmalar başlayacak!

2311 Kanuni Bulvarı bitince Güney Çevre Yolu’da çalışmalar başlayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon’da yapımı devam eden Kanuni Bulvarı (2. Tanjant) hakkında değerlendirmelerde bulunurken, Kanuni Bulvarı’nın tamamlanmasının ardından Güney Çevre Yolu için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.



Yapımı devam eden Kanuni Bulvarı’nın dışarıdan gelen yetkili ve bilgili kişilerin hayran kaldığı bir proje olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yolun yapılması için onayda bulunan dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Trabzon halkı adına bir kez daha teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde büyük tensip ve gayretleri ile başlayan bu dev yola katkılarından ötürü dönemin Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a, şimdiki Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfü Elvan’a, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Cahit Turan’a, öncekiler ve şimdiki Karayolları bölge müdürlerimiz ve tüm teknik çalışma arkadaşlarına, bu konuda ısrarlı ve planlı çalışmaları takip eden eski Bayındırlık Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a, sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı yapmış olan Sayın Erdoğan Bayraktar’a ve bütün milletvekillerimize Trabzon halkı adına şükranlarımızı ifade ediyorum” diye konuştu.


İNSANLAR ‘İYİ Kİ BU YOL YAPILMIŞ, İYİ Kİ 3 ŞERİT YAPILMIŞ’ DİYECEK

Belediye olarak Kanuni Bulvarı’nın şehre kazandırılması için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Karayolları tarafından inşa edilmekte olan yolun,  en faydalı olacak şekilde Trabzon’a kazandırılması için sürecin başından beri ciddi bir mücadele içinde olduklarını kaydederken, “Daha önce il belediyesi iken de şimdi Büyükşehir Belediyesi olarak da her zaman bu işin içinde olduk. 18 çalışmaları ve imar planları yapılırken vatandaşlarımızın reaksiyonlarına karşıda biz her zaman sabırla hareket ettik. Kendilerinin anlayışlarına da teşekkür ediyorum. O zaman söylediğim gibi belki kendileri biraz sıkıntı çekmiş olacaklar ama bu yol Trabzon’a kazandırıldığında vatandaşlarımız, onlara da bize de, az önce zikrettiğim tüm Trabzon ve Türkiye için çalışanlara da dua edecekler. Tamamlandığında bu yolu kullananlar ‘iyi ki bu yol yapılmış, iyi ki üç şerit gidiş üç şerit geliş olarak inşa edilmiş’ diyecekler” ifadelerini kullandı.


KANUNİ BULVARI İLE TRABZON’UN GÜNEYİNİN DEĞERİ ARTIYOR

Kanuni Bulvarı’nın Trabzon’u güneye bağlayacak olan ve şehirdeki trafik soruna son verecek olan çok ciddi bir proje olduğunu yineleyen Başkan Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu dev yolda önemli adımlar süreç içinde gerçekleştirildi. Her zaman gerekli çalışmalarla bu işin içinde olan Belediye, yolun 23.7 km’ye kadar uzatılabilmesi, üç şerit gidiş üç şerit geliş olması ve çeşitli bağlantılar sağlanabilmesi için çok büyük bir gayret göstermiştir. Burası şu an 14 köprülü kavşak ve 8 hemzemin kavşak ile kuzey güneye bağlanmaktadır. 7’si çift tüp 1’i tek tüp olmak üzere 8 tünelli bir hale getirilmiştir. Bağlantıları ile birlikte Trabzon’a hayat veren bir yol olacaktır… Bu yol engebeli topografyası olan Trabzon’umuzda güneydeki bölgelerimizin de kıymetinin artmasını, oralarla bağlantısı rahatlıkla temin edilecek kuzey bölgelerinin de daha revaçta olmasını sağlayabilmiş olacak. Trafiğin tıkanmaması yönünden de önemli bir soluk almayı temin etmiş olacak. “


ADIM ADIM HER ŞEYİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon’un talep ettiği Güney Çevre Yolu içinde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a konuyu iki kez ilettiğini ve olumlu geri dönüş aldığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Kanuni Bulvarı’nın yapılması Trabzon’un Güney Çevre Yolu’nu rafa kaldırdığı anlamına gelmez. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasındaki temasları sırasında ve sonrasında Belediyemizdeki temasları sırasında makamda, Güney Çevre Yolu tarafımızdan gündeme getirilmiştir. Adım adım her şeyi takip etmeye devam edeceğiz. Kanuni Bulvarı’nın bitmesinin arkasından Güney Çevre Yolu’nun da güzergâhı tekrar gözden geçirilerek yatırım programı düşünülecektir diyebiliriz” şeklinde konuştu. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön