16 / 04 / 2024

24 Ocak'a kadar itiraz edilmezse Polonezköy Tabiat Parkı'na imar izni verilecek!

24 Ocak'a kadar itiraz edilmezse Polonezköy Tabiat Parkı'na imar izni verilecek!

Erdoğdu, 24 Ocak'a kadar plana itiraz edilmezse koruma altındaki Polonezköy Tabiat Parkı'na, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce imar izni verilecek siyle İstanbul'u talan edeceğini ifade etti.



24 Ocak'a kadar plana itiraz edilmezse koruma altındaki Polonezköy Tabiat Parkı'na, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce imar izni verilecek siyle İstanbul'u talan edeceğini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da İstanbul'da ormanların korunması gerektiğini kaydetti. Erdoğdu, "İstanbul'a yapabileceğimiz en büyük kötülük kalan ormanları imar açmak olacaktır" diye konuştu. 

Sıfır arsa maliyeti Geçtiğimiz aylarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin, Polonezköy Milli Parkı'nın zarar görmemesi gerekçesiyle 3'üncü köprü güzergahında düzeltme yapıldığım hatırlattığımız Erdoğdu, "Büyükşehirlerde hemen hemen boş alan kalmadı. Kuzey ormanlarının neredeyse tamamı devlete ait. Planlanan yatırımlar bakımından bunun anlamı, sıfır arsa maliyetidir" şeklinde konuştu. 


Fatih Ormanı'ndan sonra İstanbul'un son Kuzey ormanı olan Polonezköy de talana açılıyor. 

İSTANBUL'un kalan son Kuzey ormanlarından olan Polonezköy için hazırlanan imar planı askıya çıktı. 24 ocak 2014'e kadar planlara itiraz edilmezse orman alanları içerisine AVM'ler ve siteler inşa edilecek. 26 Aralık'ta askıya çıkan imar planında 1994'te "Tabiat Parkı" statüsüyle korumaya alınan Polonezköy'deki yapılaşma yasağı ortadan kalkmış olacak. 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, imara karşı hukuki süreci başlatacaklarını kayetti. Kahraman, "İstanbul, köprü ve havaalanı gibi projelerle yapılaşma baskısı altında kalıyor" dedi. 

AKP talan yapıyor AKP'nin giderayak ne götürsek kârdır düşünce150 dükkanlı AVM yapılacak Askıdaki imar planında 150 dükkân yapabilecek bir ticaret merkezi yer alıyor. Ayrıca mevcut köy yolları genişletilecek. 14 metre genişliğinde çıkarılacak. Yeni yollar ve otoparklar yapılacak. Büfe, kafe, manej gibi yeni yapılara izin verilecek. Yüzde 6 olan imar durumu yüzde 7.5 çıkacak. 

İki bakanlıktan farklı uygulama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 3'üncü Köprü yolunun 4 noktasında değişiklik yapmıştı. Bakanlık yetkilileri, Belgrad, Fatih Ormanları ve Polonezköy Milli Parkı'nın zarar görmemesi gerekçesiyle de güzergahta düzeltme yapıldığını açıklamıştı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu açıklamadan 3 ay sonra Polonezköy'ü imara açacak düzenleme yaptı. 


Sözcü


Geri Dön