20 / 04 / 2024

25 ilde 281 tesisin temel atma ve açılış töreni yapıldı!

25 ilde 281 tesisin temel atma ve açılış töreni yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışma alanına giren her alanda yatırımlara hızla devam ettiklerine dikkati çeken Veysel Eroğlu, yılbaşından bu yana 25 ilde 12,4 milyar lira yatırım bedelli 281 tesisin temel atma ve açılış törenini gerçekleştirdi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini, ülke genelinde geçmişte hayal bile edilemeyecek yatırımların bir bir hayata geçirildiğini bildirdi. 


Son 13 yılda sulamadan enerjiye, ormancılık çalışmalarından meteoroloji yatırımlarına, tabii güzelliklerin korunmasından içme suyuna kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışma alanına giren her alanda yatırımlara hızla devam ettiklerine dikkati çeken Bakan Eroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:


"Bu çerçevede, 85 gün içerisinde 281 tesisin toplu temel atma ve açılış merasimlerini bizzat gerçekleştirdim. 25 farklı ile giderek oradaki vatandaşlarımızla birlikte coşku içinde programlarımızı gerçekleştirdik. Bu 281 eserin toplam yatırım bedeli ise 12,4 milyar lirayı aşıyor.


Bakanlık olarak o kadar çok yatırım yapıyoruz ki ben bu yatırımların açılış ve temel atmalarına yetişemiyorum. Bu sebeple kısa zamanda 14 bin 585 kilometre yol kat ederek ülkemizin hasretle beklediği bu tesislerin 155'ini açtık, 126'sının ise temelini attık." 


- "Her ile heybemiz dolu gidiyoruz"


Eroğlu, Bakanlık olarak belirledikleri "Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor" sloganına uygun olarak yatırımları sürdürdüklerini vurgulayarak, tamamladıkları tesislerin tek tek açılışlarını yapmaları mümkün olmadığı için toplu temel atma ve açılış töreni geleneğini başlattıklarını anımsattı.


Bakan Eroğlu, "Bakanlık olarak tesisleri toplu hizmete alma dışında yeni bir anlayış daha getirdik. İllere o ille alakalı yatırım müjdeleriyle gidiyoruz. Bizim kültürümüzde bir yere misafirliğe gidildiğinde eli boş gidilmez. Bu yüzden böyle bir gelenek başlattık. Bu çerçevede gittiğimiz 25 ile toplam 326 yatırım müjdesi verdik. Bu yatırımların toplam maliyeti ise 2 milyar 523 milyon lirayı buluyor" diye konuştu.


Açılış ve temel atma merasimlerini vatandaşlarla birlikte coşku içerisinde gerçekleştirdiklerini belirten Eroğlu, "Biz milletten aldığımızı millete hizmet olarak vermeye başladık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar savunduk ve kimseye yedirmedik. Bu sayede bu yatırımları gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.


- Tesislerin bir kısmının açılışını Cumhurbaşkanı ve Başbakan yaptı


Açılış ve temel atma törenlerinin bazıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yapıldı.  


Kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapımı tamamlanan ve toplam yatırım maliyeti 10 milyar lirayı bulan 99 baraj ve hidroelektrik santral (HES) Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ankara'da gerçekleştirilen toplu açılış töreniyle hizmete alındı.


Konya'da temeli atılan ve açılışı gerçekleştirilen 1 milyar 171 milyon lira yatırım bedelli 42 tesisin de toplu temel atma ve açılış merasimi de Başbakan Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun katıldığı törenle gerçekleştirildi.



AA


Geri Dön