19 / 03 / 2024

25 yeni stadyum inşa ediliyor!

25 yeni stadyum inşa ediliyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen, "yapımı tamamlanan 213 spor tesisinin toplu açılışı" ile "amatör kulüplere malzeme dağıtım töreni"nde yaptığı konuşmada 25 yeni stadyumun inşa edildiğini söyledi...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen, "yapımı tamamlanan 213 spor tesisinin toplu açılışı" ile "amatör kulüplere malzeme dağıtım töreni"nde yaptığı konuşmada, törende kendisini en çok duygulandıran konunun, 2013'te tüm amatör kulüplere Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın verdiği destek olduğunu söyledi.  


Türkiye'de, 1994-2002 arasında sadece tek bir stat inşa edildiğini, onun da borçları hala ödenen Atatürk Olimpiyat Stadı olduğunu belirten Erdoğan, şu bilgileri verdi: 


"Biz ise şu anda tam 25 yeni stat inşa ediyoruz. Bunlardan Türk Telekom Arena'yı, yani şu anda Galatasaray'ın kullanmış olduğu stadı, Kayseri Kadir Has Stadı'nı ve Mersin Stadı'nı tamamlayarak hizmete aldık. Bursa, Konya, Afyonkarahisar, Malatya, Samsun, Trabzon, Eskişehir, Gaziantep, Sivas ve Sakarya'daki statların inşası devam ediyor. Kocaeli ve  Adana  statları şu anda ihale aşamasında. Ankara, Diyarbakır, Hatay,  İzmir  Karşıyaka, İzmir Buca ve Batman statlarının ihale tarihleri de şu anda hazırlanıyor. Bu statların her biri, antrenman alanları, sosyal tesisleri ile dev birer spor merkezi olarak tasarlandı."  


Erdoğan, benzer bir gelişmenin yüzme havuzları konusunda yaşandığını dile getirerek, "(Yüzme havuzu olmayan ilimiz kalmasın) diyerek çıktığımız yolda, bugün 48 kapalı yüzme havuzuna ulaştık. Bunlar yarı olimpik ve olimpik yüzme havuzları. Bunlardan 7 tanesini tamamlayarak, şu anda hizmete sunduk. 22'sinin inşaatı sürüyor, 19'u ihale aşamasında. İnşallah, statlarımız gibi bu yüzme havuzlarını da süratle tamamlayacak, ülkemizin, insanımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.  


Özellikle bireysel spor alanında daha çok madalyayı, Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonalarında kazanmanın adımlarını atmayı hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, sadece il merkezlerini değil, nüfusu ve potansiyeli büyük tüm yerleşim birimlerini de spor salonlarıyla donattıklarını anlattı. 


AA


Geri Dön