26 / 04 / 2024

250 milyon TL'lik Kuşadası Kongre Sarayı 2010'da açılıyor

250 milyon TL'lik Kuşadası Kongre Sarayı 2010'da açılıyor

1.1 milyon metrekarelik alanıyla, tamamlandığında Avrupa'nın en büyük kongre merkezi olacak Kuşadası Kongre Sarayı, Haziran 2010'da açılacak



Avrupa'nın en büyük kongre sarayı iddiası ile kurulan Kuşadası Kongre Vadisi inşaatı devam ediyor. Projeyi üstlenen KOMER Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kongre Vadisi'nin ilk bölümünü oluşturan kongre merkezinin 2010 yılının Haziran ayında hizmete gireceğini açıkladı. Kongre Vadisi inşaatında inceleme yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tamamlandığında Avrupa'nın en büyük kongre vadisi olacak projenin Kuşadası ve Ege Bölgesi'nin kaderini değiştireceğini söyledi.

ÇEYREK MİLYARLIK YATIRIM
1 milyon 100 bin metrekare alanda kurulacak Kongre Vadisi, Kongre Sarayı, Civilarium, 5 yıldızlı Resort Otel ile Safari ve Kuğulu Park'tan oluşacak. Projenin yatırım maliyetinin 250 milyon TL'yi aşması bekleniyor. Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi farklı bölümlerin yer alacağı Kongre Vadisi projesinin sadece ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezi'nin birinci kısmı ise 35 milyon TL'ye mal olacak. 50 bin metrekarelik alanda kongre ve sergi imkanı sağlayacak. Yatırım Kuşadası Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği Şirketi (UKTAŞ), Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Peninsula Turizm'in sahibi Tevfik Bağcı ve bazı turistik tesislerin ortaklığındaki KOMER tarafından yapılıyor.
Sabah


Geri Dön