19 / 04 / 2024

250 yataklı Gölcük Devlet Hastanesi ihalesi bugün!

250 yataklı Gölcük Devlet Hastanesi ihalesi bugün!

Gölcük'te nüfusun hızla artması, Başiskele ve Karamürsel ilçelerinden de hastaların gelmesi nedeniyle ihtiyaca cevap veremeyen Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yenileniyor. İşte ihaleyle ilgili ayrıntılar...



Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde nüfusun hızla artması, Başiskele ve Karamürsel ilçelerinden de hastaların gelmesi nedeniyle ihtiyaca cevap vermekte zorlanan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yenileniyor. Hastanenin 250 yatak kapasitesine ulaşmasını ve birçok yeni servisin açılmasını sağlayacak olan dev ihale bugün İncesu Mah. M. Esat Bozkurt Cad. Umut Sk. No: 19 Ek Bina Toplantı Salonu Kolej - Çankaya/ANKARA adresinde yapılacak. 


DEPREM İZOLASYONLU


250 yataklı devlet hastanesi inşaatının bir özelliği de depreme dayanıklı olması... 1999 Depremi'nin acısını yaşayan ve birçok devlet kurumunun da yıkımdan kurtulamadığı Gölcük'te yenilenen devlet hastanesi, deprem izolatörlü olacak. Mevcut hastane yapısının yeni yapılan ek binası kalacak; eski bina, eklentileri, prefabrik yapılar ve lojmanlar yıkılarak yerine yeni bina yapılacak. 


2 YILDA YAPILACAK


Gölcük Devlet Hastanesi inşaatının süresi ise ihale şartnamesinde 2 yıl olarak gözüküyor. Yeni binada 250 yatak kapasitesi yer alacak. Yoğun bakım ünitesi, 8 ameliyathane, doğumhane, toplam 32 yataklı genel ve anestezi yoğun bakım servisi, yenidoğan yoğun bakım ünitesi, tek ve çift kişilik hasta servisleri, 60'a yakın poliklinik, konferans salonu, görüntüleme merkezleri, endoskopi ve bronkoskopi üniteleri yer alacak. 


KALAN BİNA NE OLACAK?


Çok sayıda firmanın katılmasının beklendiği ihale açık usulde yapılacak. Saat 10.30'da başlayacak olan ihale sonucunda 250 yataklı hastaneyi hangi şirketin inşa edeceği belli olacak. En son yapılan ve yeni bina olarak bilinen bölümde ise biyokimya, patoloji ve mikrobiloyoji laboratuvarları ile psikiyatri servisi yer alacak.


Bizim Kocaeli




Geri Dön