28 / 03 / 2024

26. Anfaş Hotel Equipment Fuarı açıldı!

26. Anfaş Hotel Equipment Fuarı açıldı!

Konaklama ve ağırlama ekipmanları sektörünün önde gelen isimlerinin buluştuğu 26. Anfaş Hotel Equipment Fuarı, kapılarını açtı. Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin de katıldı




26. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Anfaş Hotel Equipment) Anfaş Expo Center'da açıldı. 


Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, açılışta yaptığı konuşmada, Antalya'nın özellikle turizm yatırımlarında çok önemli bir merkez olduğunu kaydetti. 


Hükümetin son 12 yılda yürüttüğü başarılı ekonomi politikaları, güven ve istikrar ortamının meyvelerinin alınmaya başladığına değinen Metin, "Bu başarılı grafik sayesinde G20 Zirvesi'ne Türkiye evsahipliği yapacak. Bu rastgele verilmiş birşey de değil. Türkiye, G20 ülkelerinin oybirliğiyle seçildi. Bu zirveye Antalya evsahipliği yapacak" dedi. 


"Turizmden sağlanan gelir, kemiksiz gelir" 


Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da gelişmiş bir otelcilik sektörü olduğuna işaret etti. Türker, otelciliğin başka kişi ve işletmeleri de etkilediğini, onlara ekonomik kazanç sağladığını vurguladı. 


Türkiye'ye gelen turistlerin üçte birinin Antalya'yı ziyaret ettiğine değinen Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"2014 yılı rakamlarına baktığımızda 12,5 milyon civarında yabancı misafirin Antalya'yı tercih ettiğini görüyoruz. Geceleme sayısı bakımından Antalya, Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin üçte ikisini ağırladığı için, 35 milyar dolarlık turizm gelirinin yarısını belki Antalya tek başına üretiyor. Turizmden sağlanan gelir, tabirimi hoş görün, kemiksiz bir gelirdir. İthalata dayanmayan, ağırlıklı olarak hizmet sektörüne dayalı, iç piyasaya yönelik olan, buradan elde edilen bir gelirdir. Türkiye'nin ekonomisinde ciddi bir sorun teşkil eden cari açığın kapatılmasına da turizm gelirlerinin doğrudan katkısı vardır." 


Vali Türker, fuarcılık faaliyetleri bakımından da yılın yaklaşık yarısında Anfaş'ta fuar bulunduğunu anlattı. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen kuruluş ve yetkililerin bu fuarlarda buluştuğunu kaydeden Türker, bu fuarların aynı zamanda kente dinamizm kattığına değindi. 


Antalya'nın sahip olduğu konaklama, ulaşım ve altyapısıyla fuarcılık faaliyetlerine çok uygun olduğuna işaret eden Türker, gelen fuarların geri çevrilmemesi için Anfaş yetkililerine mevcut alanı genişletmeleri çağrısında bulundu. 


Fuara rekor katılım 


Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da fuarın 26. yılında metrekare olarak yüzde 26 büyüme sağlandığını kaydetti. Fuara 400'ün üzerinde firmadan 3 bin 500 katılım olduğunu belirten Çalık, bu yıl rekor katılım sağlandığının altını çizdi. 


Çalık, fuarı 35 binin üzerinde profesyonelin ziyaret etmesinin beklendiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: 


"Profesyonel ziyaretçi katılımının bu denli yüksek olduğu Anfaş Hotel Equipment Fuarı'nda otellerin üst düzey yöneticilerine yönelik özel VIP görüşmeler gerçekleştirilecek. Fuarı ziyaret eden özellikle zincir otel üst düzey yöneticileri, fuar katılımcıları arasından ihtiyaçları doğrultusunda seçtikleri firmalarla kendileri için ayrılmış konforlu özel bir alanda VIP ikili iş görüşmesi gerçekleştirecekler. Bu görüşmelerle fuarın sağlayacağı ticari bağlantıların daha da yoğunlaşarak pekişmesi hedeflenmektedir." 


Kurdele kesiminin ardından Fatih Metin ve diğer protokol görevlileri, fuarı gezdi. Metin, fuar kapsamında düzenlenen Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması alanını da ziyaret ederek, yarışmacılarla sohbet etti. 


26. Anfaş Hotel Equipment Fuarı, 24 Ocak'ta sona erecek. 





Dünya


Geri Dön