29 / 03 / 2024

27. İzmir Mobilya Fuarı açıldı!

27. İzmir Mobilya Fuarı açıldı!

5 gün sürecek MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı kapılarını açtı. Açılışa, İzmir’in fuarcılıkta yaptığı sıçrama vurgusu ile mobilya üreticilerinin sanayi sitesi talebi damgasını vurdu.



Mobilya sektörü 5 gün sürecek MODEKO 2016 27.  İzmir  Mobilya Fuarı’nda dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuar’ın açılışına fuarcılıktaki İzmir’in kalkınma ve fuarcılıkta yaptığı "sıçrama" ve mobilya üreticilerinin sanayi sitesi talebi damgasını vurdu.


Türkiye’nin en önemli mobilya markaları Türkiye’nin en büyük fuar komplesi Fuar İzmir’de vizyona çıktı. Toplam 300 katılımcının ürün ve hizmetlerini sergilemeye başladığı MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı, 5 gün süre ile dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerine önemli iş fırsatları sunacak. Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir fuarcılığındaki sıçrama dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir’i yerel güçlerin çabalarıyla kalkındırmak üzere yola çıktıklarını, emin adımlarla taviz vermeden bu yolda yürüdüklerini söyledi. Kocaoğlu "İşte fuar alanı. Türkiye’de eşi yok, dünyada en önemli yeni dizayn edilmiş fuar alanlarının da başında geliyor. Bunu İzmirli, Egeli Türkiyeli iş adamları kullanacak, İzmir ve ülke kalkınmasına kaldıraç olacak. Türkiye ve dünyanın her tarafında yoğun çalışmalarla fuarı büyütmek istiyoruz. 2016 yılında yaptığımız fuarlar en az yüzde 50, yüzde 100 arası büyüyerek devam ediyor. Umduğumuzdan iyi gidiyoruz. İzmir’in tüm dinamikleri sımsıkı sarıldığında bunun kat va kat fazlasını bu mekanda başarabileceğimizi inanıyorum. Hepinizden destek bekliyorum. Fuarın, sanayinin, ticaretin siyasetin, oncusu, buncusu, mumcusu, tuzcusu olmaz. Hep beraber kenetleneceğiz fuarlara destek vereceğiz. Fuara destek vermek demek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne değil sektörlerdeki üreticilere destek vermek demektir. İzmir ben göreve geldiğimde Devlet Hazinesi’ne 2,5 milyar vergi veriyordu. 2014 yılına bu rakam 45 milyar TL oldu. İzmir tüm dinamikleriyle iyi bir birlik beraberlik sağladı. Biraz daha sıçradığımızda Türkiye’nin değil dünyanın en hızlı büyülen ikinci kenti olmayı başardık. Niye birinci kenti olmayalım? İzmir’de bu potansiyel var" dedi.



DEMİRTAŞ: "FUAR’DAKİ SIÇRAMA İNŞALLAH KONGRE TURİZMİNDE DE OLACAK"


İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Fuar İzmir fuarcılığının sıçrama yaptığını, Fuar İzmir’le birlikte bunun daha da arttığını söyledi. Ayakkabı, tarım, mermer, gelinlik, mobilya fuarlarını örnek gösteren Demirtaş "İnşallah kongre turizminde de zıplama yapılacak" dedi. 


MOBİLYACILAR SİTE ARAZİSİ TAHSİSİ İSTEDİ


İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ise yaptığı konuşmada sanayi sitelerinin olmaması sorununa dikkat çekti Özdemir "Bu mobilyaları sokaklarda yapıyoruz. Bir sanayi sitesi istiyoruz"dedi. Ege İhracatçı Birlikleri Mobilya Komitesi Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu, 2015’de Türkiye’de mobilya ihracatının 2 milyar 195 milyon dolar olduğunu, bir önceki yıla göre yüzde 7 gerileme gerçekleştiğini söyledi. Ancak Ege’de 598 milyon dolarla aynı kaldığını belirten Davulcuoğlu "Şiddetle organize mobilya yan sanayi sitesine ihtiyacımız var. Markalara değil üreticilere, kaliteli yan sanayici arkadaşları bu site yapılmalı. Markaları besleyen, daha çok ihracat yapan hale gelelim" dedi. 


İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, mobilya sektöründe kuru ağaca can veren ustalar olduğunu, bu ustalara destek verilmesi gerektiğini söyledi. İhracatın artması gerektiğini belirten Mutlu "En önemli ihracat yaptığımız ülke Irak ve Suriye’ydi. Bu anlamda sektör zarar uğradı. Ancak, geriye gitmemek için fuarcılıkla dünyaya açılıyoruz. Karabağlar’da küçük atelyelerde sağlıksız koşullarda ruhsatsız binalarda mobilya üretiliyor. Ruhsat alma şansımız yok. Ya aynı yerde kentsel dönüşüm olacak yada yani sanayi siteleri oluşturulacak. Devlet’in Hazine arazisi tahsis etmesinden başka çaremiz yok" dedi. 


Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, mobilya sektörünün sorunlarını beldiklerini, destek vermeye çalıştıklarını Mobilya Günleri düzenlediklerini söyledi. Karabağlar’da merpen altı imalat yapıldığını, çok değerli ustalar yetiştiğini belirten Selvitopu, "Karabağlar’da yapılan mobilyaların İngiltere sarayına satıldığını duyduk. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte imar planlarında mobilyacıların show room açmasına olanak sağlayan düzenlemeler yapıyoruz. Üretim yapılacak site konusunda ise merkezi hükümet ve yerel yönetimin işbirliği yapması gerekir"dedi.


Vali yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Fuar İzmir’in çok önemli bir tesis olduğunu, İzmir ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Fuar İzmir’de katılımcılarının fiziksel avantajlarla görücüye çıktığına dikkat çeken Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, katılımcılarının ortaya koydukları modelleri, fiyatları, trendleri, renkleri ve moda ürünleri ile yüksek iş bağlantılarına imza atacağını söyledi. Konuşmaların ardından İzmir Mobilya Fuarı açıldı. Protokol ve davetliler daha sonra hep birlikte alanda kurulu stantları ziyaret etti. Ziyaret sırasında yeni modeller ilgi ile incelendi ürün ve hizmetler hakkında bilgi alındı. Eski İzmir evleri ve tarihten kesitlerin canlandırıldığı ve aktivitelerin gerçekleştirileceği "Smyrna sokağı" ilk ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.


MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı’nda bu yıl geçen yıla oranla alan bazında yüzde yüz, firma sayısında yüzde 50 artış gerçekleşti. Sektörünün seçkin 300 katılımcı firmanın katıldığı fuara İran, Irak, Libya, Senegal, Nijerya, Polonya, Bulgaristan, Suriye, Gürcistan, Mısır, Katar, Danimarka, Hollanda, Ukrayna, Cezayir, Azerbaycan, Lübnan, Yunanistan, İsveç, Almanya, Kosova ve Rusya başta olmak üzere 50 ülkeden yerli ve yabancı sektör profesyoneli gelecek. Basmane’den Fuar İzmir yönüne gidiş 10.00-16.00 saatleri arasında her saat başı, Fuar İzmir’den Basmane Meydanı’na dönüş 16.00-19.00 saatleri arasında her saat başı otobüs kaldırılacak. İzban Esbaş durağından Fuar İzmir yönüne 11.00-17.00 saatleri arasında her saat başı, geriye dönüş 16.00-20.00 saatleri arasında her saat başı servis araçları ücretsiz olarak ulaşım hizmeti verilecek. MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı 28 Şubat’da son buluacak. Fuar ilk dört gün 11.00-20.00 saatleri arasında son gün ise 19.00’a kadar ziyaret edilebilecek.


Hürriyet Ege








Bu haber Yeni Gün Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Türkiye'nin en kapsamlı mobilya ve dekorasyon fuarı MODEKO 2016, Gaziemir Fuar İzmir'de 27’inci kez kapılarını açtı. Toplam 50 ülkeden alım heyetlerinin ziyaret edeceği 300 firmanın stant açtığı MODEKO, 28 Şubat Pazar akşamına kadar gezilebilecek.


Fuarda, klasik modern mobilya, sandalye, kanepe, koltuk, yatak setleri, ofis mobilyaları, ev aksesuarları, aydınlatma ekipmanları, eskitme ve modüler mobilyalar sergilenecek. MODEKO’nun açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, mobilya üreticileri, oda ile sivil toplum kuruluşları başkanları, firma sahipleri katıldı.


"UMDUĞUMUZDAN ÇOK DAHA İYİ GİDİYORUZ"


İzmir’i yerelde, yerel güçlerin çabalarıyla kalkındırmak üzere yola çıktıklarını ve yol haritalarını belirlediklerini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu harita üzerinde emin adımlarla taviz vermeden yürüyoruz. İşte fuar alanı, Türkiye’de eşi yok, dünyada en önemli yeni dizayn edilmiş fuar alanlarının da başında geliyor. Bunu İzmirli, Egeli, Türkiyeli sanayiciler iş adamları kullanacak. İzmir ve ülkenin kalkınmasına kaldıraç görevi görecek. Biz yaptık, İZFAŞ şirketimizle dünyanın, Türkiye’nin her tarafında yoğun çalışma yaparak büyütmek istiyoruz. 2016’da yaptığımız fuarlar en az yüzde 50, yüzde 100 büyüyerek gidiyor. Çok iyi, çok çok iyi gidiyoruz, umduğumuzdan da iyi gidiyoruz ama İzmir’in bütün dinamikleri sımsıkı sarıldığında bunun kat ve kat fazlasını bu mekanda başarabileceğimize inanıyorum. Hepinizden destek bekliyorum. Fuarın, sanayinin, ticaretin siyasetçisi olmaz, ocusu bucusu, tuzcusu mumcusu olmaz. Fuarlarımıza destek vereceğiz, buna destek demek İzmir Büyükşehir Belediyesine destek demek değil, sektörde iş yapanlara destek vermek demektir” diye konuştu.


“İZMİR NEDEN BİRİNCİ OLMASIN?”


İzmir’in 2004 yılında 2,5 milyar lira vergi verdiğini, 2014’te ise bu sayının 45 milyar liraya çıktığını kaydeden Kocaoğlu, “Kalkınmanın en güzel ispatı. Onun için İzmir, tüm dinamiklerle çok iyi birlik beraberliği sağladı. Biraz daha sıçradığımızda Türkiye’nin değil dünyanın en hızlı büyüyen 6., 4., ve 2. kent olmayı başaran İzmir, neden birinci olmasın? İzmir’de bunu başaracak potansiyel var” ifadelerini kullandı.


İzmir’in fuarlarından övgüyle bahseden Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can da Başkan Kocaoğlu’na teşekkür ederek İzmir’de düzenlenen fuarlarla ülke ekonomisine büyük katkı sağlandığını ifade etti.


İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, kentin fuarcılık sektöründe sıçrama yapacağını söyledi.


Mobilya esnafı adına Fuar İzmir için Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen ise “Alanımızda olan büyüme sonrasında Türkiye’nin birçok yerinden yeni firmalar eklendi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Umman Ticaret Odası Başkanvekili Ahmed Abdulkeri Alhooti, Aziz Kocaoğlu ile Ekrem Demirtaş’a plaket verirken, heyet daha sonra fuarı gezdi.


50 ÜLKEDEN ALIM HEYETLERİ


MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarında bu yıl geçen yıla oranla alan bazında yüzde yüz, firma sayısında yüzde 50 artış gerçekleşti. Sektörünün seçkin 300 katılımcı firması klasik ve modern mobilyalar, eskitme ve modüler mobilya, masa, sandalye, kanepe ve koltuklar, bebek ve genç odaları, yatak ve yatak setleri, ofis mobilyaları, mutfak mobilyası, bahçe mobilyaları, ev dekorasyonu ve aksesuarları, aydınlatma ekipmanları guruplarındaki ürün ve hizmetlerini sergiliyor.


İran, Irak, Libya, Senegal, Nijerya, Polonya, Bulgaristan, Suriye, Gürcistan, Mısır, Katar, Danimarka, Hollanda, Ukrayna, Cezayir, Azerbaycan, Lübnan, Yunanistan, İsveç, Almanya, Kosova ve Rusya başta olmak üzere 50 ülkeden yerli ve yabancı sektör profesyoneli İzmir’de ağırlanacak. Türkiye’nin dört bir yanından alım heyetlerinin ziyaret edeceği fuara, bazı illerden Efor Fuarcılık ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirecek. Kent içinden fuar alanına kolay ve konforlu bir ulaşım için servislerle ulaşım hizmeti sunulacak. Basmane meydanı ve İzban ESBAŞ durağından Fuar İzmir’e gidiş dönüş yönünde otobüs seferleri gerçekleştirilecek. Basmane’den Fuar İzmir yönüne gidiş 10.00-16.00 saatleri arasında her saat başı, Fuar İzmir’den Basmane meydanına dönüş 16.00-19.00 saatleri arasında her saat başı otobüs kaldırılacak. İzban Esbaş durağından Fuar İzmir yönüne 11.00-17.00 saatleri arasında her saat başı, geriye dönüş 16.00-20.00 saatleri arasında her saat başı servis araçları ücretsiz olarak ulaşım hizmeti verilecek.

Verimli iş bağlantılarıyla başarı halkasına bir yenisini daha ekleyecek olan MODEKO 2016 27. İzmir Mobilya Fuarı, 24-28 Şubat 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleşecek. Fuar ilk dört gün 11.00-20.00 saatleri arasında son gün 19.00'a kadar ziyaret edilebilecek.  


Yeni Gün


Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


 Mobilya sektörü 5 gün sürecek 27. İzmir Mobilya Fuarı'nda (MODEKO 2016) dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilere kapılarını açtı. Açılışa, mobilya üreticilerinin sanayi sitesi talebi damgasını vurdu. Fuar İzmir'de 300 katılımcının ürün ve hizmetlerini sergilemeye başladığı MODEKO 2016'nın açılışında konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Fuar İzmir ile fuarcılığının sıçrama yaptığını belirterek "İnşallah kongre turizminde de zıplama yapılacak" dedi. 


İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ise, "Bu mobilyaları sokaklarda yapıyoruz. Bir sanayi sitesi istiyoruz" diye konuştu. Ege İhracatçı Birlikleri Mobilya Komitesi Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu da 2015'de Türkiye'de mobilya ihracatının 2 milyar 195 milyon dolar olduğunu, bir önceki yıla göre yüzde 7 gerileme gerçekleştiğini söyledi. Ancak Ege'de 598 milyon dolarla aynı kaldığını belirten Davulcuoğlu "Şiddetle organize mobilya yan sanayi sitesi istiyoruz" dedi. 


Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, "Karabağlar'da küçük atölyelerde sağlıksız koşullarda ruhsatsız binalarda mobilya üretiliyor. 

Ruhsat alma şansımız yok. Ya aynı yerde kentsel dönüşüm olacak ya da sanayi siteleri oluşturulacak. Devletin Hazine arazisi tahsis etmesinden başka çaremiz yok" diye konuştu. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, katılımcılarının ortaya koydukları modelleri, fiyatları, trendleri, renkleri ve moda ürünleri ile yüksek iş bağlantılarına imza atacağını söyledi.


Yeni Asır


Geri Dön