26 / 04 / 2024

2B alanlarını işgal edenler tek tek tespit edildi!

2B alanlarını işgal edenler tek tek tespit edildi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye’de orman vasfını yitirmiş 2B alanlarını işgal edenleri tek tek tespit etti. Türkiye’de en fazla İstanbul Sultanbeyli’de orman vasfını yitirmiş alanlarda işgalc



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye’de orman vasfını yitirmiş 2B alanlarını işgal edenleri tek tek tespit etti. Türkiye’de en fazla İstanbul Sultanbeyli’de orman vasfını yitirmiş alanlarda işgalcilerin olduğunu tespit eden genel müdürlük, listeyi Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne gönderdi. Söz konusu çalışmanın ardından 2B Yasasına ilişkin bir düzenleme yapılıp yapılmadığına ilişkin konuştuğumuz Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, “Şu anda güncel bir şey yok. Ama biz daha önce bir taslak hazırlamıştık. Çevre Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve bizim bakanlığımız tarafından oluşturulan bir komisyon ile yasal çalışma yapmıştık. Ama bu çok eski. Şu anda gündemimiz de çalışma yok” dedi.

Top, Çevre Bakanlığı’nda
Mustafa Demir, bakanlığın Türkiye genelinde kadastro çalışmalarına yönelik işlemleri tamamladığını ve orman vasfını yitirmiş alanları işgal edenlerin istatistiğini Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ilettiklerini açıkladı. Demir, kadastro çalışmalarıyla bakanlığın yetkisindeki çalışmaları tamamladığını belirtirken, bundan sonraki süreçte Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Orman Kanunu gibi diğer mevzuatlarla ilgili çalışma yapması gerektiğinin altını çizdi.

‘Kaymakamlık bile 2B üzerinde’
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkili ise orman vasfını yitirmiş alanlarda en fazla İstanbul Sultanbeyli’de bulunduğunu belirtirken, bu bölgede yüksek katlı birçok tapulu binanın olduğunu, düzenleme yapılacaksa bölgedeki insanları mağdur edilmeden yapılması gerektiğini söyledi. Yetkili, “Sultanbeyli’de Kaymakamlık binası, belediye de orman vasfını yitirmiş alanın üzerinde. 800 bin konutluk alanlar var. Bu sosyal bir problem” dedi. Aynı yetkili, Karadeniz ve Doğu bölgelerinde dağ köylerinde kadastronun yapılamadığını açıkladı.
Radikal/Songül Selvi


Geri Dön