23 / 04 / 2024

2b arazi rayiç bedeli Alanya'da protesto edildi!

2b arazi rayiç bedeli Alanya'da protesto edildi!

Alanya'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşmesini isteyen köylüler, Antalya-Alanya karayolunda yaklaşık 3 saat süren yolu trafiğe kapatma eylemi yaptı




Alanya'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşmesini isteyen köylüler, Antalya-Alanya karayolunda yaklaşık 3 saat süren yolu trafiğe kapatma eylemi yaptı. 

     Alanya-Antalya D400 karayolunun Elikesik köyü kavşağında toplanan bazı köylüler, kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusunda belirlenen rayiç bedellere tepki gösterdi. Yolu trafiğe kapatan ve yetkililerden 2B Yasası ile ilgili açıklama yapılmasını isteyen köylülerin yanına Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu geldi. 

     Özdemir, yol kapatma eyleminin doğru olmadığını belirterek, ''Devletin yolu kapanamaz. Çözüm istiyorsanız gelin görüşelim'' dedi. 

     Her köyden iki temsilcinin belirlenerek kaymakamlığa gelmesini ve konunun bu şekilde görüşülmesinin daha uygun olacağını söyleyen Özdemir, eylemin diğer vatandaşların hakkını gasp ettiğini anlattı. 

     Belediye Başkanı Sipahioğlu ise köylülerin sorunlarını dinleyerek, sabırlı olmalarını istedi. 

     Köylülerin ikna çabalarına rağmen eylemlerini sürdürmeleri üzerine Özdemir ve Sipahioğlu bölgeden ayrıldı. Emişbeleni Belediye Başkanı Nurettin Uludağ'in ikna çabalarının ardından köylüler, yaklaşık 3 saat süren eylemlerine son verdi. 

     Yol kapatma eylemi sırasında karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. 


AA


Geri Dön