23 / 04 / 2024

2b arazi satış bedeli!

2b arazi satış bedeli!

Rantı yüksek olan yerlerde orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b arazi deniyor. İşte, 2b arazi satış bedeli!



2b arazi satış bedeli!

2b arazi 4706 sayılı kanunla yeniden düzenlenmiş ve satışları,satış şartları ve usulleri bu kanunla belirtiliyor kanuna göre, orman sınırları dışına çıkarılan araziler olarak da biliniyor.


Alım ve satımları mümkün olan bu araziler 6831 sayılı Orman Kanununda 1744,2896 ve 3302 Sayılı Kanunlarla bazı değişiklikler yapılarak 2B arazileri olarak tanımlanmış ve alım satımları da bu kanunlarla getirilen hükümlere göre yapılıyor. 


Orman özelliğini yitirmiş olan 2b arazilerinde, hak sahiplerine doğrudan satışı gerçekleşebiliyor. 2b arazilerin satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70'i olarak biliniyor.


2b arazisi fiyatları!

2b arazisi satışı belirlenen rayiç bedelleri üzerinden gerçekleştiriliyor. 2B arazisi rayiç bedelleri; il tarım müdürlükleri, ticaret ve ziraat odaları, emlakçılar, belediyeler, köy ve mahalle muhtarlıkları, bilirkişilerin görüşleri ve emsal nitelikteki taşınmazların satış bedelleri dikkate alınarak parsel bazında belirleniyor.


2b arazisi sorgulaması www.milliemlak.gov.tr adresinden yapılabiliyor. Sorgulama sonucu çıkan metrekare değeri taşınmaz rayiç metrekare değeri oluyor. 

2b arazi doğrudan satış başvuru dilekçesi!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön