19 / 04 / 2024

2b arazi tapuları Kocaeli'de törenle dağıtıldı!

2b arazi tapuları Kocaeli'de törenle dağıtıldı!

Kandıra, Gölcük ve İzmit ilçelerinde, kamuoyunda "2B" olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazileri alan bazı vatandaşlara, düzenlenen törenle tapuları dağıtıldı....




Kandıra, Gölcük ve İzmit ilçelerinde, kamuoyunda "2B" olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazileri alan bazı vatandaşlara, düzenlenen törenle tapuları dağıtıldı. 

     Valilik 100. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 2B arazileriyle ilgili Kocaeli'deki ilk tapuların dağıtılacağını belirterek, kentte 2B kapsamında 11 bin 759 taşınmazın bulunduğunu söyledi. 

     Orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili Kocaeli'deki başvuru oranının yüzde 99 olduğuna dikkati çeken Topaca, başvuru işlemlerinin devam ettiğini anlattı. 

     Topaca, il genelindeki 92 köyde kapsam içine alınan arazilerin işlemlerinde satış aşamasına gelindiğini dile getirerek, "Hak sahiplerinin satın almak istedikleri taşınmaz, tarımsal amaçla kullanılıyorsa satış bedelinin yüzde 50'si oranında indirim hakkı kazanıyor. Tarımsal amaç dışında kullanılıyorsa, 400 metrekareye kadar olan kısımlarında yüzde 50 indirim hakkı var, 400 metrekareden fazla olan kısımlarla ilgili bu indirim oranı yüzde 30'a düşüyor" diye konuştu. 

     

     -"Hak sahipleri, önemli avantaja sahip"- 

     

     Hak sahiplerinin söz konusu 2B arazilerinin satışı dolayısıyla önemli bir avantaja sahip olduğunu vurgulayan Topaca, buna benzer yasaların, her zaman çıkarılamayacağına işaret etti. 

     Vali Topaca, konuşmasının ardından 24 kişiye tapularını verdi. 


AA


Geri Dön