24 / 04 / 2024

2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?



2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak ifade ediliyor. "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak kullanılıyor. 


2b araziler Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde bulunuyor. 2b arazilerin büyük bir kısmı zeytinlik, narenciye alanları ve otlaklardan oluşuyor. 


2b arazilerin satış işlemleri rayiç bedelleri üzerinden hesaplanarak yapılıyor. 2B arazisi rayiç bedelleri; il tarım müdürlükleri, ticaret ve ziraat odaları, emlakçılar, belediyeler, köy ve mahalle muhtarlıkları, bilirkişilerin görüşleri ve emsal nitelikteki taşınmazların satış bedelleri dikkate alınarak parsel bazında belirleniyor.


2b arazisi sorgulamasını www.milliemlak.gov.tr adresinden yapılabiliyor.  Sorgulama için T.C Kimlik numaranız, vergi numaranız, ev ya da iş cep telefonu numaranız, başvuru tarihi alanlarını doldurmanız yeterli oluyor. 


6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında 2B rayiç bedel tespitinde satış bedeli, rayiç bedelin yüzde yetmişi olarak biliniyor. 


2b arazi alım şartları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön