28 / 03 / 2024

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazisi alım kredisi nedir?



2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazileri üzerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 


2b arazi satın almak için belirlenen süre içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen, satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler hak sahibi sayılıyor. Bu arazileri satın alabilmek için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuruda bulunulması gerekiyor. 


2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazilerin satışı için özel bir devlet desteği sunan bankalar, genellikle anlaşmalı çalışmalar ile hizmetini büyütmeye çalışmakta ve bu kapsamda çok daha rahat ve etkin yenilikler yaratabilme şansına sahip oluyor. 


Vakıfbank genellikle 2B araziniz için sunduğu kredileri on-line olarak yeniliyor ve insanların çok daha rahat bir şekilde bu kredilere ulaşmasını sağlıyor. 


2b arazileri rayiç bedelleri 2015!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön