28 / 03 / 2024

2B arazisi havuzda toplanacak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iPad'inden görecek!

2B arazisi havuzda toplanacak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iPad'inden görecek!

2B'de teknik altyapı tamamlanıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazilerindeki alım-satım gibi işlemleri tek bir havuzdan anlık takip edecek



Maliye’nin patronu Mehmet Şimşek, ciddi kaynak beklenen 2B arazilerini sıkı denetime aldı. Şimşek, 2B’lerle ilgili oluşturulan veri havuzunu iPad’inden an be an takip edecek. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü yönetimindeki tüm taşınmazlar tek bir veri havuzunda toplayacak. Veri havuzundan taşınmazın devlete mi ya da sahsa mı ait olduğu, şahıssa kime ait olduğu, arsanın ne kadara satıldığı, tapu işlemlerinin hangi aşamada olduğu, hangi arsaların boşta olduğu ve komşu arazilerin sahiplik durumu gibi bilgiler öğrenilebilecek. Hangi arazilerin atıl durumda olduğu belirlenerek, planlama da yapılabilecek. Böylece araziler üzerindeki işgalcilerde tespit edilerek yasal süreç işletilecek. Ayrıca vatandaşların kullanımı için hazırlanacak benzer bir yazılımla, arsanın durumu, fiyatı ve komşu arsalara ilişkin bilgilere erişilebilecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in büyük önem verdiği ve 2012 yılı içinde tamamlanacak projeden, özellikle 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş orman arazilerinde ve kentsel dönüşümde yararlanılacak. Verileri kişisel bilgisayarından anlık izleyip, müdahale edebilecek olan Şimşek, son bütçe sunumunu Meclis Genel Kurulu’nda dosyalar yerine iPad’inden yapmıştı.

Cenk Esen/Türkiye


Geri Dön