26 / 04 / 2024

2B Beykoz rayiç bedelleri!

2B Beykoz rayiç bedelleri!

2B Beykoz rayiç bedelleri 2B sürecinin merakla beklenen konularından biriydi. Beykoz’da Özel Proje Alanı dışındaki Kavacık, Alibahadır, Riva, Örnekköy, Bozhane, Paşamandıra gibi bölgelerin rayiç bedelleri Milli Emlak'ın web adresinden öğrenilebiliyor...




2B Beykoz rayiç bedelleri!


İstanbul ve Beykoz halkının merakla beklediği 2B arazilerinin rayiç bedelleri yayınlandı. 2B alanlarının değerlendirilmesine yönelik olarak Nisan 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6292 sayılı Kanun kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı ve Beykoz’da Özel Proje Alanı dışındaki taşınmazların hak sahiplerine satışı veya iadesi işlemlerine başlanıldı.

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili rayiç bedel fiyatı Beykoz’da Özel Proje Alanı dışındaki Kavacık, Alibahadır, Riva, Örnekköy, Bozhane, Paşamandıra, Akbaba, Kılıçlı, Anadolukavağı,Görele Köyü, Poyraz Köy ve Elmalı’da 2B rayiç bedelleri açıklandı.


Hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların bedeli, taşınmazın 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si; fazlası için rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanacak.


Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde, yüzde 50 satış bedeli hesaplaması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için uygulanacak.


Bir taşınmazdaki hak sahipliğinin devredilmesi halinde yüzde 50 satış bedelinin hesaplanması, taşınmazın sadece 400 metrekaresi için ve hak sahipleri hisseleri oranlanarak uygulanacak.


Daha önce başvuru bedeli yatırmadan yapılan başvurular ile bundan sonra yapılacak başvurular, başvuru bedeli alınmaksızın geçerli kabul edilecek.


Önceki kanunda, 2-B arazisinin satış bedelinin tamamı rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanıyordu.


www.milliemlak.gov.tr



2B arazilerinin TOKİ'ye devri!
2B başvuruları ne zaman yapıldı?
2B arazilerinin iadesi!
İstanbul'daki 2B alanları!
2B taşınmazları taksitle alınır mı?
2B yasası ne için çıkarılmıştır?
2B'den 454 milyon lira gelir elde edildi!





Geri Dön