25 / 04 / 2024

2b engelli indirimi var mı?

2b engelli indirimi var mı?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerler olan 2b arazilerinde engelli indirimi var mı?



2b engelli indirimi var mı?

2b arazileri, 6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor.


Kanun; Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerler ile Hazineye ait tarım arazileri hakkında uygulanıyor. 


2b arazileri tapu işlemleri Maliye Bakanlığı Defterdarlıklarının resmi internet sayfasında açıklanıyor. 


Burada yer alan bilgilere göre; 2b alanlarında bulunan taşınmaz hakkında bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenecek güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına göre oluşturulacak tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre; bu taşınmazların 31/12/2011 tarihinden önce kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilecek kişilerden bu taşınmazları satın almak için süresi içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler de hak sahibi sayılacak; bu hak sahipleri de güncelleme listelerinin tescil edildiği veya kadastro tutanaklarının kesinleştiği tarihten itibaren sekiz ay içinde idareye başvurarak, bu taşınmazların bedeli karşılığında kendilerine doğrudan satılmasını isteyebileceklerdir.


Güncelleme listeleri veya kadastro tutanaklarına göre 2-B arazileri kullandıkları tespit edilen kişiler, süresi içinde başvurmaları ve belirlenen satış bedelini ödemeleri durumunda ‘hak sahibi' sayılıyor. Başvurusu kabulb eden hak sahipleri 2b arazilere başvuru yapabiliyor. Peki, 2b engelli indirimi var mı?


Mevcut 2b mevzuatında engelliler için özel bir ödeme koşulu bulunmuyor.



2b arazileri rayiç bedelleri ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön