18 / 04 / 2024

2B rayiç bedelleri nasıl belirlendi?

2B rayiç bedelleri nasıl belirlendi?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B rayiç bedelleri nasıl belirlendi? sorusuna il tarım müdürlükleri, ticaret ve ziraat odaları, emlakçılar, belediyeler, köy ve mahalle muhtarlıkları ve bilirkişilerin görüşleri ile belirlendiğini açıkladı...




2B rayiç bedelleri nasıl belirlendi?


2B taşınmazlarının rayiç bedellerinin, defterdarlıklar veya mal müdürlükleri tarafından tespit edildiğini kaydeden Maliye Bakanı Şimşek, bu bedellerin, il tarım müdürlükleri, ticaret ve ziraat odaları, emlakçılar, belediyeler, köy ve mahalle muhtarlıkları, bilirkişilerin görüşleri ve emsal nitelikteki taşınmazların satış bedelleri dikkate alınarak parsel bazında belirlendiğini söyledi.


Belirlenen rayiç bedellerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı ve emsallerine göre tutarlı olup olmadığı hususlarında gerekli kontrol ve test çalışmalarının Bakanlığın üst yönetim organizasyonlarında iller bazında titizlikle yürütüldüğünü ve bu kapsamda yapılan çalışmaların tamamlandığını belirten Şimşek, başvuru yapan vatandaşların, hak sahibi olduğu taşınmazların rayiç bedellerini ''www.milliemlak.gov.tr'' adresinde öğrenebileceklerini de bildirdi.



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön