26 / 04 / 2024

2B yasasından beklenenler!

2B yasasından beklenenler!

2B yasasından beklenenler konusu vatandaşın bilgilendirilmesi amacıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Buna göre 2B yasası ile öncelikli olarak mülkiyet sorunlarını çözmek hedefleniyor...




T.C Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile vatandaşın merak ettiği 2B yasasından beklenenler konusu aydınlatılıyor.


Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada 2B yasası ile öncelikli olarak mülkiyet sorunlarının çözümlenerek vatandaşların yıllardır tapusuz olarak kullandıkları taşınmazlarda tapu sahibi olması hedefleniyor.


2B kanunu ile hedeflenen bir diğer konu ise  2B alanlarında kalması nedeniyle tapuları iptal edilenlerin mağduriyetleri giderilerek taşınmazların bedelsiz olarak iade edilmesidir.


Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 2B yasasının amacı kapsamında vatandaşlarla devlet arasındaki davalara son verilmesinin hedeflendiğini belirtiyor. Ayrıca çarpık ve plansız yerleşim yerlerinin gecekondu ve kentsel dönüşüm projeleri ile düzenli hale getirilmesi de amaçlanan konulardan biri olarak belirtiliyor.



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön