19 / 04 / 2024

2B'de proje alanı onaylanan yerler!

2B'de proje alanı onaylanan yerler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2B' de proje alanı onaylanan yerleri Antalya, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Sakarya ve Samsun olarak belirledi. Bu şehirlerde 2B taşınmazlarının devir işlemleri devam ediyor...




2B'de proje alanı onaylanan yerler!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 8 ilde (Antalya, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Sakarya ve Samsun) bazı 2B alanlarında proje alanı onaylandı. Bu alanlarda kentsel dönüşüm uygulanması amacıyla 2B taşınmazlarının devir işlemleri de devam ediyor.


Ormana dönüştürülmesi artık mümkün olmayan bu alanlardaki çarpık kentleşme, kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülememesi gibi sorunlar kentsel dönüşüm projeleri ile ortadan kaldırılıyor.


Kullanıcısı oldukları taşınmazlar proje alanlarında kalan vatandaşların da süresi içinde Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. 


Proje alanında kalan taşınmazlar kişilerin hakları da belirtilmek suretiyle devredilecek. Hak sahipleri, proje uygulayan idareden yapılan imar planı sonrasında yerini doğrudan satın alabileceği gibi kentsel dönüşüm uygulanması halinde ise taşınmazın sahibi olarak paylarını alabilecek.



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön