18 / 04 / 2024

2D1 Tasarım Toplantıları serisi 'perakende' ile devam ediyor.

2D1 Tasarım Toplantıları serisi 'perakende' ile devam ediyor.

Perakende satış mekânlarında satış üzerindeki olumlu etkisini artırmak üzere mimarlık ve içmimarlık alanında, renk, aydınlatma, yönlendirme, grafik, görsel tasarım stratejileri gibi alanlarda çalışan uzmanlar “2D1 Perakende” toplantısında buluşuyor.



Yapı-Endüstri Merkezi, Türkiye ve dünyadan yaratıcı yapı profesyonellerini bir araya getiren bir platform olması amacıyla düzenlediği “2D1 Tasarım Toplantıları”, “Mutfak”, “Ofis” ve “Otel” başlıklarının ardından “Perakende” ile devam ediyor.  


Mimarlık, içmimarlık ve tasarım disiplinlerinin önde gelen temsilcilerini yıl boyunca “iki ayda bir” buluşturan en önemli etkinlik olan toplantıların dördüncüsü “2D1 Perakende” alt başlığı ile 28 Mayıs 2015 Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Toplantıya konuşmacı olarak, Terminal Design’ın kurucusu Akın Nalça, Ağustos Teknoloji şirketinin kurucusu ve Professional Lighting Design Dergisi’nin editörü Emre Güneş ve Bulend Ozden Design’ın kurucusu Bülent Özden katılacak.


Yapı-Endüstri Merkezi, Türkiye ve dünyadan yaratıcı yapı profesyonellerini bir araya getirecek bir platform olması amacıyla düzenlemeye başladığı “2D1 Tasarım Toplantıları"nda mimarlık, içmimarlık ve tasarım disiplinlerinin önde gelen temsilcilerini yıl boyunca “iki ayda bir” buluşturmaya “2D1 Perakende” ile devam ediyor. 28 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 17.00’de Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte “Perakende” konusu ele alınacak. Mimarlar, iç mimarlar, tasarımcılar, akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlenen 2D1 Tasarım Toplantıları, yurt içinde ve yurt dışında kariyer yapmış uzman konuşmacıların yaratıcı deneyim ve önerilerini dinleme ve görüş alışverişinde bulunma fırsatı sunuyor.


Ekonomik faaliyetlerin en büyük bölümünü oluşturan bireysel alış-verişin fiilen gerçekleştiği satış alanlarında, ürünün kalitesi yanında satış yerinin uygunluğu, ürünlerin kolay ulaşımı ve sergilenmesi, mekânın çekiciliği ve alışveriş aktivitesi sırasında sunduğu mekân deneyiminin artan önemi, ürünün kullanıcı ile buluştuğu bu alanların tasarımına da önem kazandırdı. Perakende alanlarının tasarımı, mekân, ürün, kullanıcı özellikleri gibi pek çok karmaşık faktörü uzlaştırmayı gerektiren bir disiplin haline geldi.


Yapı-Endüstri Merkezi de buradan hareketle, satış üzerindeki olumlu etkisini artırmanın yanı sıra ziyaretçilere eşsiz bir mekân deneyimi yaşatmak üzere perakende satış mekânlarında mimarlık ve içmimarlık alanında, renk, aydınlatma, yönlendirme, grafik iletişim, görsel tasarım stratejileri gibi alanlarda çalışan profesyonelleri “2D1 Perakende” tasarım toplantısında buluşturuyor.


 Perakende tasarımında değerli deneyimler


“2D1 Perakende” tasarım toplantısına katılacak konuşmacılarından biri olan Terminal Design’ın kurucusu Akın Nalça, ofis, fuar standı, müze, sergi ve mağaza gibi alanlarda yaratıcı mekân çözümleri sunmasıyla bilinen bir tasarımcı. Nalça toplantıda, mekânsal araçların verimli kullanımları ve esnek mekânlar için çözüm yaklaşımları üzerine konuşacak.


Ağustos Teknoloji şirketinin kurucusu ve Professional Lighting Design Dergisi’nin editörü endüstri mühendisi Emre Güneş ise 2006’dan bu yana araştırdığı, yazdığı, deneyimlediği ve uyguladığı “aydınlatma tasarımı” konusunda inovatif teknolojiler ve yöntemler hakkında birikimini aktaracak.


“2D1 Perakende” tasarım toplantısının konuşmacılarından Bulend Ozden Design’ın kurucusu Bülent Özden de yurt dışında Dolce&Gabbanna, Gianfranco Ferre, Valentino Stores, Malo, Byblos, Genny, yurt içinde ise Avea, Türk Telekom, Klimaplus, Lumberjack, Saat&Saat, Ten Lingeria, Escape gibi markalarla çalışmış ödüllü bir tasarımcı. Özden toplantıda, kendi deneyimleri doğrultusunda perakende sektöründeki iç mimarlık ve mobilya tasarımının inceliklerini anlatacak.


Yapı-Endüstri Merkezi, Türkiye’de mimarlık, içmimarlık ve tasarım disiplinlerinin önde gelen temsilcilerini “2D1 Tasarım Toplantıları” serisi ile yıl boyunca buluşturmaya devam edecek.


www.yemetkinlik.com/2d1perakende


Geri Dön