20 / 04 / 2024

3. Havaalanı arsa fiyatlarını katladı!

 3. Havaalanı arsa fiyatlarını katladı!

Gayrimenkul uzmanı Makbule Yönel Maya, 3. havaalanı ve yeni şehir projesinin hayata geçirileceği yerlerde arsa fiyatlarının katlandığını, tarla fiyatlarının bile yüzde 50 arttığını söyledi.



Gayrimenkul uzmanı Makbule Yönel Maya, 3. havaalanı ve yeni şehir projesinin hayata geçirileceği yerlerde arsa fiyatlarının katlandığını, tarla fiyatlarının bile yüzde 50 arttığını söyledi. Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkan Yardımcısı Makbule Yönel Maya, üçüncü havaalanı çevresinde yer alan bölgelerde arsa satışlarında geçen yıla oranla yüzde 40-50 artış yaşandığını belirtti. Maya, “Proje alanı içerisinde yer alan bölgelerde bu artış yüzde 100 seviyelerine kadar çıkıyor” dedi. Maya, İstanbul’da üçüncü havaalanı ve birlikte hayata geçirilmesi planlanan yeni şehir projesinin, Avrupa Yakası’ndaki Arnavutköy ilçe sınırları içerisinde yer almasının planlandığını anlattı. Yer seçiminde bu bölgenin tercih edilmesinin en önemli nedeninin üçüncü boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu olduğunu vurgulayan Maya, Yeniköy’ün bir bölümü, Tayakadın, Baklalı, Boyalık köyleri ve Hadımköy’ün bir bölümünü içerisine yer alan projenin, çevresindeki Karaköy, Durusu gibi bölgelerin de gayrimenkul piyasasını etkilediğini kaydetti.


Nereler kazanacak?


Maya, Yeniköy mevkiinin yüzde 70’lik bölümünün havaalanı proje alanı içerisinde yer aldığını, bölgede imarı olmayan tarlaların satış fiyatlarının 2 yıl önce metrekare başına 450-500 lira olduğunu bunun 700-800 liraya yükseldiğini söyledi.  Üçüncü havaalanının üçüncü köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kanal İstanbul projelerinin güzergahlarının kesiştiği lokasyonda hayata geçirildiğini ve İstanbul’a kurulması planlanan iki yeni şehir projesinden birinin Karaburun’da olacağını anlatan Maya, otoyolun kısa sürede tamamlanmasıyla ana bağlantı noktaları olan Silivri, Çatalca, Boyalık, Göktürk ile Zekeriyaköy gibi merkezlerin önem kazanacağını söyledi. Maya, bu bölgelerin özellikle otel, ofis ve alışveriş merkezi yatırımlarını çekeceğini sözlerine ekledi.


 

Yeniçağ Gazetesi 


Geri Dön